Hårtab skal forebygges via kosten

Hårtab skal forebygges via kosten

Det er ikke ualmindeligt for nybagte mødre at opleve at de har en fornemmelse af at de taber lidt mere hår end normalt. Dette skyldes ikke selve amning af den nyfødte, hvilket man måske umiddelbart skulle tro.
Kvinder som ammer deres barn har en større tendens til, at komme i underskud af mineraler og vitaminer som netop er så vigtige for kroppen mens der ammes.

I dette tilfælde er det vigtigt, at få justeret kosten og være opmærksom at få den daglige anbefalede dosis af de mineraler og vitaminer som ammende kvinder har ekstra behov for i tiden efter fødslen.
Hvis du ikke via kosten kan få de nødvendige stoffer kan du supplere med vitaminpiller, eller kosttilskud.

Med en daglig kost som indeholder tilstrækkeligt med proteiner, vitaminer og mineraler fra de rigtige næringskilder vil du kunne forebygge udtynding af håret som faktisk er kroppens eget signal på at den er ved at være i underskud med vigtige næringsstoffer. Netop i amme-perioden er det vigtigt at være ekstra opmærksom på at du har et større behov for bestemte vitaminer og mineraler, som dit barn skal bruge i den første tid for at kunne vokse og udvikle sig.

Proteiner: Håret består primært af et protein kaldet keratin. Det er derfor vigtigt at sørge for at spise fødevarer med stort indhold af keratin.
Det kan for eksempel være kød, fisk, mælk, æg, bælgfrugter som ærter og bønner, grove kornprodukter og ost – alle fødevarer som er rige på keratin.

Vitaminer: Et vigtigt vitamin for vores hår er vitamin A (findes i lever og æg), vitamin B5 (findes i lever, bælgfrugter, broccoli og naturris), vitamin B6 (findes i kød, fisk, bælgfrugter, grove kornprodukter samt i tørret frugt) samt vitamin H (findes i kød, æg, mejeriprodukter og tørret frugt).

Mineraler: Sørg for at få spist ekstra meget af jernholdige fødevarer som kød, fisk, æg, grøntsager og fuldkornsprodukter, fødevarer med zink som fisk, skaldyr, muslinger, æg, kød og mejeriprodukter, fødevarer med selen som tun, æg, kornprodukter, chokolade og kød samt tørret frugt som indeholder en del kobber.