Hjemmelavede ispinde

Hjemmelavede ispinde

Sommertid og varme sommerdage er lig med is og ikke mindst ispinde. Is kan være mange ting, oftest forbinder vi is med flødeis men is kan også sagtens består af saft, juice eller frugtmos.

I sommervarmen er en sodavands- eller frugtis dejligt læskende, og ikke mindst så er den sund for både børn og voksne.

Her får du 5 opskrifter på frugtis, som alle er lette at tilberede og som bare smager godt. Lige noget for alle i familien.

 

Frugt ispinde

Ispinde med jordbær

Opskriften giver 8 ispinde

200 gr friske jordbær
200 gr koldt vand
Saften af 1 citron
50 gr sukker
50 gr vanillesukker

Det er en god ide at lægge isformene i fryseren i ca. 15 minutter inde de skal bruges.

Kom de rensede jordbær i en blender, og blend til der ikke er store stykker. Tilsæt citronsaft.

Kog vand og sukker sammen til en sirup, afkøl og tilsæt den til de blendede jordbær.

Fordel frugtmassen i isformene, og læg dem i fryseren til massen er grynet. Placer en ispind i midten af hver isform og frys isene til de er helt gennemfrosne.

Ispinde med appelsin

Opskriften giver 8 ispinde

4 appelsiner
100 gr sukker
Halv liter vand

Lad vandet koge sammen med sukker i ca. 10 minutter ved middel varme, til det får konsistens af sirup.

Pres appelsinerne for saften, og tilsæt saften til sirup’en. Fordel appelsinsirup’en i isformene og sæt dem i fryseren til de er næsten frosne.

Placer en ispind i midten af hver form og frys færdige.

 

Vandmelon ispinde

Vandmelon ispinde

Skær en skive vandmelon, og skær den herefter i toppe. Med spidsen af en kniv, skæres et lille snit hvor du kan placere en ispind.

Læg evt. melon ispindene i køleskabet, så de er helt kolde når de serveres.

 

Kiwi Ice Cream Popsicle

Ispinde med kiwi

Opskriften giver 6 ispinde

3 grønne æbler
4 kiwi
4 spsk sukker
Vand

Skræl æbler og kiwi, og fjern kernehus samt midterdelen af kiwierne. Skær evt. et par skiver kiwi som du kan komme ned i isformene.

Kom frugten i en blender, sammen med sukker og vand. Tilsæt vand og blend indtil det har en ensartet og ikke for tynd konsistens.

Kom en kiwi-skive i hver af isformene, og hæld herefter frugtmassen henover. Sæt i fryseren, når ismassen er ved at være nogenlunde fast, sættes en ispind i hver af formene.

 

Blaabaerispinde

Ispinde med frossen yoghurt og blåbær

Opskriften giver 8 ispinde

1 bæger – 500 gr græsk yoghurt eller mager yoghurt natural
1 glas sødmælk
1 tsk honning
1 bakke friske blåbær

Bland yoghurt og mælk sammen, og tilsæt honning. Tilsæt de friske blåbær og bland godt sammen.

Fordel yoghurt-massen i isformene, og sæt dem i fryseren til isene er frosne. Når massen er ved at være fast, placeres en ispind i midten af hver form.

Blåbærrene kan erstattes med hindbær, brombær eller anden frugt efter smag.