Hjemmelavede sommerispinde med lakrids

Hjemmelavede sommerispinde med lakrids

Alle elsker is, det gælder store som små i familien. Så hvorfor ikke lave det selv – det smager bare meget bedre og tager ikke særlig lang tid. Det eneste det kræver er flødeskum og æggesnaps, samt de smagsingredienser som der skal i. Her er der brugt lakridspulver, ikke for meget og ikke for lidt, men lige for at give antydningen af lakrids-smag så alle kan være med.
Du kan vælge at lave en stor portion is eller bruge det til små smarte ispinde, som er nemme at spise på en varm sommerdag.

Sol, sommer, is og isdesserter hører helt klart sammen. Her er nogle gode tips og opskrifter på, hvordan du hurtigt og nemt laver dine egne marcipan-ispinde med lakrids. Og hvordan du nemmest får succes på dessertbordet med cremet marcipan-flødeis, som både familie og gæster vil elske.

Lakridsispind med chokoladeovertræk
12 stk.

6 æggeblommer
100 g sukker
1 pose Odense Marcipanmasse med lakrids
5 dl piskefløde

Mørk eller lys chokoladeovertræk
Lakridsgranulat

Pisk æggeblommer, sukker og marcipan-ismassen til en cremet luftig masse. Pisk fløden til luftig flødeskum og vend den i ismassen. Fordel iscremen i formene, sæt dem i fryseren og stik en bind i hver når de er halvfrosne.

Tag isen ud af formene og sæt dem tilbage i fryseren, så de er godt frosne.

Smelt chokoladen over vandbad, den må ikke være for varm, men skal være tyndt flydende. Sæt ispindene i et stykke flamingo eller rist og hæld chokolade over så den løber ned over isen. Drys straks med lakrids og sæt dem i fryseren indtil servering.

Hjemmelavet is med marcipan
1 liter

En færdigblandet marcipanmassen er perfekt til hjemmelavet is og den nemmeste vej til succes på dessertbordet. Den færdige isblanding fra Odense Marcipan er en grov-reven mandelmasse med en sød smag af mandel, pakket i sprøjtepose og klar til brug.

Så nemt er det at lave hjemmelavet is:
Pisk æggeblommer og sukker. Tilsæt marcipanmassen. Vend med flødeskum og frys.

Til 1 liter is skal der bruges:
6 past. æggeblommer
100 g sukker
En halv liter piskefløde
1 pose Odense Marcipanmasse til hjemmelavet is

Opskrifterne stammer fra www.odense-marcipan.dk

image_27133