Pizza

Pizza

1 stk.

15 gr gær
90 ml lunkent vand
1 spsk olie
175 gr hvedemel

Tomatsauce – enten hjemmelavet eller færdigkøbt(det nemmeste)
Fyld (pølse, skinke, små kødboller, tun, champignon, artiskok, gul/røde pebre, tomater…find selv på flere)
Revet ost

Smuldr gæren i det fingervarme vand, og rør til det er opløst.

Tilsæt 2/3 af melet og olien, bland godt sammen – tilsæt mere mel efterhånden, og ælt dejen indtil den opnår en tilpas elastisk konsistens uden at blive siddende på fingrene.

Sæt dejen til hævning i en stor skål, i 1 time eller til dejen er hævet til dobbelt størrelse.

Strø lidt mel på bordpladen, hvor du vil røre pizzaen ud. Læg herefter dejen ud på bordet og vend den lige rundt i melet.

Rul dejen ud til en cirkel på ca. 25 cm, sørg for at lave en lille kant på hele vejen rundt så fyldet ikke flyder ud.

Læg pizzaen over på en bageplade med bagepapir.

Nu fordeles tomatsauce ud på pizzaen, i et ikke-for tykt lag.

Læg nu det ønskede fyld på pizzaen, og drys til sidst med revet ost.

Sættes i ovnen ved 200 grader til osten er smeltet og kanten sprød – omkring 18-20 min.

Her er alletiders chance for børnene for selv, at være med til at bestemme hvilket fyld de vil have på og herefter selv dekorere deres pizza.

Det kan godt være, at det måske bliver en lidt mærkelig blanding men hvad gør det, så længe børnene selv har lavet det.

Du kan også lave flere små pizzaer istedetfor en stor – giv børnene en lille pizza hver til at dekorere.