Pizzasnegle med kødfyld

Pizzasnegle med kødfyld

Mange danske børns favoritspise er nok uden tvivl pizza, og dette gælder måske også for mange voksne. Pizza kan dog også varieres og blandt andet bruges i forbindelse med snegle med fyld. Her finder du opskriften på en portion lækre pizzasnegle med fyld af kødsauce.

Perfekt til en snack efter skole eller med i madpakken dagen efter. Pizzasneglene er også meget velegnede til en børnefødselsdag, hvor du kan bage en stor portion og så lægge dem der er til overs i fryseren, så er de nemme at tage ud når der er behov for det.

Forb. tid: 90 minutter
Tilb. tid: 15 minutter
Samlet tid: 105 minutter

Ingredienser:

400 gr hakket oksekød
4 spsk olie
1 stk hakket løg
2 fed finthakket hvidløg
1 dåse hakkede flåede tomater
2 spsk tomatpure
1/2 tsk peber
1 tsk salt
1 spsk frisk basilikum
1 dl vand
5 dl revet mozzarella eller lignende revet ost

Pizzadej:

1/2 pk frisk gær
3 dl lunkent vand
2 spsk olie
7 dl hvedemel
1/2 tsk salt

Tilberedning:

Rør gæren ud i det fingervarme vand, tilsæt olie, mel og salt. Ælt dejen godt sammen og lad den hæve til dobbelt størrelse.

Forbered kødsaucen: Brun det hakkede kød i olie ved stærk varme ad to omgange. Læg alt det brunede kød tilbage i gryden. Tilsæt løg, hvidløg, tomater, tomatpuré, salt, peber og vand. Lad kødsaucen småkoge i ca. 10 minutter til den er blevet ekstra tyk. Drys med finthakket frisk basilikum.

Rul pizzadejen ud til en aflang firkant i størrelsen ca. 30×50 cm. Fordel kødsauce henover og rul forsigtigt dejen sammen til en pølse.

Skær denne i ca. 1,5 cm tykke skiver og læg dem på en bageplade beklædt med bagepapir. Drys herefter med revet ost, du kan eventuelt give sneglene lidt ekstra fyld som f.eks. paprika og ananas.

Lad pizzasneglene efterhæve i ca. 10 minutter. Bag dem i ovnen ved 225 °C i ca. 15 minutter.

Opskrift: matprat.no
Foto: Matprat/Astrid Hals