Tag børnene med til Sverige

Spørger man børnene selv, orker de ikke at flyve 12 timer, før rejsemålet rammes. De behøver ikke gourmet-mad om aftenen, og de vil da slet ikke på ’kedelige museer’. Sverige er et rent slaraffenland, når det kommer sig til den børnevenlige ferie, og transporten fra Danmark er til at overskue.

Det gode er herudover, at svenskerne denne sommer har nyt i børnehøjde, som kan fornøje, udfordre og skabe læring hos både store og små. I Universeum i Göteborg har man indrettet et reptilarium med alskens krybdyr. Katholt har holdt flyttedag og er rykket ind på Tjolöholm Slot, som ligger i meget naturkønne omgivelser.Og den nye Kosta Safari Park inviterer indenfor til fest med bøfler, vildsvin, kronhjorte og bjergfår – blandt andet. I Jönköping kan man som noget nyt besøge alpakaer, og forlystelsesparken Liseberg har naturligvis også et nyt adrenalin-sus, større børn kan nyde.

Guide over børnevenlige udflugtsmål denne sommer

Malmøs ’Sommarscen’ sprudler

Malmøs ’Sommarscen’ laver fælles front med Malmø Stadsteater og lancerer succesen Hipp Family på græsset i Pildammsparken. Hipp Family er en fantastisk sceneoptræden for hele familien med teater, musik, cirkus, magi og masser af humor. Efter en række fantastiske aftener på det kommunale teater i efteråret rykker forestillingen videre til disse sommerrammer, med andre ord Pildammsteatern. Værter er Malmø Stadsteaters fremtrædende skuespillere, Lilja Fredrikson og Sven Boräng, og medvirkende er også sangerinden, Kristin Amparo. Det specielt producerede live-band Family Band, med Annika Bjelk i front, leverer en række sange til at svinge og synge sammen.

Se mere: http://www.sommarscen.se/news/article/0624-sommarscen-mer-hipp-aen-nagonsin

Havpædagogik i Malmø

Vil man dykke under overfladen og lære mere om havet og livet under havoverfladen, er Marinpedagogiskt centrum i Malmø et oplagt sted at starte. Børnefamilier og skoleklasser flokkes om stedet, hvor læring på en sjov, undersøgende måde står i centrum, og hvor bådture ud i det fri også er en del af programmet. Her forskes og undersøges, og børn i alle aldre kan få noget ud af det. Der fiskes bæredygtigt, snorkles, sejles og undersøges.

Se mere: http://smkc.se/index.html

På safari i Småland

Kosta Safari Park i Småland har netop haft premieredag. Her får man første parket til store og mægtige dyr som bøfler, kronhjorte, bjergfår (der også hedder muflon) og vildsvin, da de har deres daglige gøren og laden tæt på de besøgendes ruter. Fra bilen kan man opleve safariparken og se dyrene vandre frit rundt i deres naturlige miljø. Guidede ture med bus tilbydes dagligt, hvorfra de store dyr beses, og guiderne ved nøjagtigt, hvor dyrene befinder sig på hvilke tidspunkter. Der er også helt tidlige morgensafariture, hvorved de besøgende kan iagttage dyrenes morgenritualer til solopgang. Turen gennem parken er 6,5 km lang, og hele safariparken måler 200 hektar.

Se mere: http://www.kostasafaripark.se

Småland er børnenes paradis

Småland er i det hele taget god for masser af familiehygge, og meget kan derfor nås på en enkelt tur. Fire populære og børnevenlige udflugtsmuligheder ligger i samme område: Sagu Museum i Ljungby, Lekoseum i Osby, IKEA Museum i Älmhult og Smålands Älgsafari i Markaryd.

Smålands Älgsafari i Markaryd viser elge og byder på udforskning i naturen. Lekoseum i Osby er et legetøjsmuseum, der viser legetøj, som har mere end 100 år på bagen. IKEA Museum i Älmhult disker op med kødboller & tyttebær til ingen penge, et rum fuld af bløde bolde, de mindste kan boltre sig i, og hele 10.000 genstande fra IKEAs historie, som er udstillet på det 7000 m2 nye, unikke museum. I Sagobygden er der fyldt med folkesagn og gamle historier, og her kan familien rejse tilbage i tid. Midt i Sagobygden ligger Sagomuseet i Ljungby, hvor alle mulige forskellige væsener huserer. I juni følger tilmed en Ljungby Berättarfestival, hvor omkring 50 fortællere fra nær og fjern kommer for at fortælle de gode historier. Festivalen har et solidt program med ca. 70 forestillinger.

Se mere: http://www.sagobygden.se

Troldeskoven på Öland

Naturum Trollskogen ligger på den nordøstlige spids af Öland ved porten til naturreservatet Trollskogen. Naturreservatet byder på en helt særlig eventyrlig natur. Her er udstillinger, guidede ture og aktiviteter for unge og gamle. I øjeblikket gennemgår Naturum Trollskogen en komplet rekonstruktion, hvor den nye version forventes at åbne sommeren 2018. Men frem til nyåbningen er der aktiviteter og guidede ture i naturen for hele familien!

Se mere: http://www.naturumtrollskogen.se/Sv/Pages/default.aspx

Alpakaer på Visingsö

Nyt på Visingsö er en fin bestand af alpakaer, som går i en indhegning. Her kan man iagttage de søde dyr eller gå tur med dem. Alpakaen minder på mange måder om en lama, men alpakaen har en tykkere pels, og særligt underpelsen er attraktiv som luksuriøst garn. Alpaka-garn er perfekt til trøjer, cardigans, bluser og babytøj, da det er varmt men samtidig godt til at regulere varmen – og så er det blødt. Alpakaen var i gamle dage primært at finde i Andesbjergene i omkring 3. – 4.000 meters højde, men nu er de altså også flyttet til Jönköping. I Europa er der omkring 30.000 alpakaer, og kun 2000 af dem bor i Sverige. I butikken på stedet kan man bl.a. købe strømper og halstørklæder i alpakauld.

Se mere: https://jkpg.com/sv/granna-visingso/alpackorna-pa-visingso/

Reptilerne holder til i Göteborg

Ved siden af forlystelsesparken, Liseberg, ligger Universeum, hvor små professorer, sande dyrevenner og børn, der bare godt kan lide lidt hjernegymnastik, folder sig ud. Universeum er et stort videnskabscenter med akvarier, fisk og hajer, regnskov og et stort område, hvor man kan eksperimentere – og nu som noget nyt; reptilarium. Her huserer krybdyrene. Regnskoven er skabt efter forbillede fra Costa Ricas regnskov. Her er hængebroer, trapper, dyr og høje temperaturer. Universeum er prisbelønnet som Sveriges fineste moderne bygning, tegnet af arkitekten Gerth Wingårdh. Hele Universeum er samtidig skabt som et lukket økologisk kredsløb.

Universeum har også en spændende udstilling om kærlighed blandt dyr denne sommer.

Se mere: https://www.universeum.se/sv/

Nyheder i forlystelsesparken Liseberg

I løbet af 2017 og 2018 investerer Liseberg samlet set omkring 250 millioner SEK på nye attraktioner og konceptualisering af det 8.000 kvadratmeter store område ved Balder. Inspirationen er hentet fra de nordiske myter og legender, og betyder, at Balder får selskab af de nye attraktioner Loke og Valkyria. Valkyria er en faretruende rutsjebane, hvor benene dingler frit, og som bestemt ikke er for sarte sjæle. Netop når toget er på vej ud over kanten allerøverst oppe, er der en lille pause, hvor passagererne vil blive hængende i luften i et par sekunder, før de smides 50 meter lige ned og videre ind i en tunnel under jorden med 105 km/t. Rutsjebanens navn, Valkyria, er også hentet fra nordisk mytologi.

Se mere: www.liseberg.se/valkyria

Katholt flytter til Tjolöholm Slot

Emil fra Lønneberg har flyttet sit barndomshjem til Tjolöholm Slot i Halland, hvor ligesindede f.eks. nu kan kokkerere i hans køkken, læse historier for hinanden, klæde sig ud, lege gemmeleg på Katholt eller klatre. Det vigtigste her er, at alle har det sjovt! Udstillingen er på omkring 100 kvm og består af legepladser skabt af sønnen til ham, som har skabt tegneserien, Emil fra Lönneberg, nemlig Björn Bergs søn Torbjörn Berg. Slottet Tjolöhholms smukke naturområder er også et besøg værd, og herudover bør man slå et smut indenom museet Hemtrefnaden, hvor man kan lære mere om, hvordan livet var før Tjolöholm og på det tidspunkt, da Emil boede på Katholt! Honningproduktion kan også beses her.

Se mere: http://www.tjoloholm.se/aktuellt/emil-lekutstallning/

Kom på lammesafari i Halland

1. maj var premieredag på lammesafarien på Öströö Fårfarm i Halland. Men der er nu også meget andet end får og lam her. Lammene kommer til verden i øjeblikket, og farmen anslår at nå op på 900 lam i alt. Så er man vild med dyrebørn, er dette absolut stedet, hvor man stille og roligt kan se får og lam få foder, lege og hygge i skønne naturomgivelser. Öströö Fårfarm ligger midt i Åkulla Bokskogar, i den lille trekant mellem Varberg, Ullared & Falkenberg.

Se mere: https://www.ostroofarfarm.com

Nye ruter til øhop i Bohuslän

Bohusläns skærgård er noget specielt, og vil man opleve alt det, området har at byde på, er sejlads en god måde at gøre det på – ikke mindst når børnene er med. Området indeholder mere end 8000 øer, lige fra Vrångø i syd og til Kosterøerne i nord, og ved hjælp af forskellige bådlinjer kan man hoppe om bord, hvor man vil, og skabe sin egen drømmerute. I Bohusläns landskab kan man opleve smukke vandrestier, iøjnefaldende skulpturer og velsmagende lokale råvarer kombineret med vandreture på bilfri øer, cykelture, kulturelle oplevelser og god mad og drikke. På de nye websider kan man nemt planlægge sin tur og oprette ruter efter individuelle ønsker og behov. Siderne opdateres hele tiden med nye ruter i løbet af maj og derover om sommeren.

Se mere: https://www.vastsverige.com/bohuslan/batluffa/

Back to top button