For meget fjernsyn, giver børnene problemer

For meget tid foran fjernsynet eller computerskærmen, øger risikoen for psykologiske problemer hos børn. Børn som ser fjernsyn eller sidder bag en computerskærm eller bruger iPad mere end 2 timer om dagen, har væsentlig større risiko for på sigt at udvikle psykologiske problemer af forskellig karakter.

Det er konklusionen på en undersøgelse som er gennemført på University of Bristol’s Centre of Exercise, Nutrition and Health Sciences i England.

Undersøgelsen omfattede 1.000 børn i alderen fra 10 til 11 år, hvor der blandt andet blev kigget på hvordan lang tid der blev tilbragt foran en skærm, børnenes fysiske aktivitet og deres generelle psykologiske og følelsesmæssige helbred.

Det blev konstateret, at hvis der gik mere end 2 timer foran skærmen så begyndte der at være basis for psykologiske problemer som blandt andet kunne baseres på den manglende fysiske aktivitet og den ensformige beskæftigelse. Det drejer sig blandt andet om koncentrationsproblemer, problemer med den sociale adfærd samt problemer med indlæringen.

Kort tid foran en skærm udgør i sig selv ikke noget problem, så længe der stadig er tid til fysisk aktivitet og almindelig leg hvor børnene får lov at udfolde deres fantasi og brugt en masse energi på fysiske lege både indenfor og udenfor for at få noget frisk luft til hjernen og kroppen.

Back to top button