Den trygge babynest

Ordet babynest er ikke noget man hører så ofte i Danmark, men det bliver mere og mere udbredt, og er helt sikkert kommet for at blive. En babynest betyder direkte oversat en babyrede og er som ordet indikerer en lille rede som baby kan ligge i.

Der er helt sikkert mange kommende eller nybagte mødre som har hørt ordet babynest, men måske ikke lige har turde kaste sig ud i at købe en til deres baby. For hvordan bruges den, og vil mit barn kunne få gavn af den ? – det kunne være nogle af de spørgsmål som i sidder med derude og er i tvivl om inden i kaster jer ud i at købe en babynest.

En babynest giver det lille barn en tryghed som det kender fra tiden i moderens livmoder, og barnet kan hele tiden føle rammen rundt omkring sig. Rammen på babynest’en er blød og kan justeres så den ligger tæt til barnet uden at hæmme barnets bevægelser. Samtidig giver den barnet en fornemmelse af ro og tryghed, som nyfødte med søvnproblemer eller med kolik har brug for.

Babynest’en kan bruges fra baby er nyfødt og frem til 6 måneder, men er mest velegnet når barnet er 4 – 5 måneder. Den kan dog også bruges selvom barnet er lidt ældre, da den så kan fungere som støtte når barnet ligger på maven.

En fordel ved babynest’en er, at den er utrolig velegnet til blive placeret både på et køkkenbord, et sofabord, i sofaen, i dobbeltsengen, i en tremmeseng eller i en barnevogn. Det giver hele familien og de nybagte forældre mulighed for at være i nærheden af deres barn, og barnet kan hele tiden følge med i hvad mor og far laver.

Firmaet By Cara har specialiseret sig i babynest, og det er ejer Camilla Ranthe som står bag designet af deres babynest, som er en videreudvikling og forbedring af den originale babynest. Cammila’s ideer udsprang af, at hun syntes designet var upraktisk og manglede en tættere omkransning af barnet . Ligeledes ville hun gerne gøre madrassen mere fleksibel, så hun adskilte madrassen fra helheden. Dette giver en vendbar madras og er dermed mere praktisk i dagligdagen.
Hun ville gerne have at der i babynesten ikke var noget hul der hvor sammensnøringen er, for at undgå træk på babyen, hvis den er placeret på gulvet. Denne ændring blev muliggjort, så at den nu kan snøres ind så den kan blive lidt mindre, og derved give mulighed for at for tidlig fødte også kan opleve trygheden ved at ligge i ”et lille rum”

Babynest’en fra By Cara kan justeres i størrelsen, og vokse med barnet. Den kan snøres ind så den også passer til for tidligt fødte, således kan den passes ind efter behov. Derudover er babynest’en er produceret ud fra viden om at babyer ikke selv kan regulere varme så godt og det er der taget hensyn til ved valg af materialer til madras og sider.

By Cara babynest er designet efter målene 75×35 cm indvendige mål og det anbefales, at man bruger den i en alder af 0-6 måneder. Den er desuden skræddersyet så den kan passe i f.eks. barnevognen og kan benyttes som sengeformindsker ved overgang til tremmesengen.

Du kan læse meget mere om By Cara’s Babynest på deres hjemmeside – www.bycara.dk

Babynest By Cara - Collage

Andre artikler

Back to top button