Det sunde alternativ til eftermiddagssulten

Om eftermiddagen når maven begynder at rumle og den lille sult melder sig hos børnene, bliver den hurtige løsning alt for ofte sodavand, slik, chokolade, chips eller kager. Alt sammen fødevarer som er proppet med sukker og tilsætnings-stoffer som en krop i udvikling på ingen måde har brug for.

Børnene har istedet brug for sunde alternativer såsom frisk frugt, kiks eller brød med masser af fibre og vand – mad som genopbygger børnenes energidepoter, istedetfor at give dem et sukkerchok og aktivere deres sukkerbehov.

Det har firmaet Semper valgt at gøre noget ved, de har nemlig udviklet et udvalg af sunde snacks til børn. Firmaet har i årevis produceret babymad, så de ved under alle omstændigheder hvad de snakker om.

Serien har de valgt at kalde Småfolk – No Junk, og den består af en række økologiske snacks og drikkevarer som kan bruges til børnene når den lille sult melder sig efter en lang dag. Produkterne indeholder ingen former for aromastoffer eller konserveringsmidler, udelukkende naturlige ingredienser som giver smagen. Derudover er der ikke tilsat salt og indeholder naturlige sukkerstoffer som stammer fra de råvarer som anvendes.

Et smagepanel fra redaktionen har prøvesmagt et udvalg af Småfolks snacks, smagepanelet bestod af 2 børn i alderen 4 – 7 år samt den skrivende redaktør.

Det smagte udvalg af snacks bestod blandt andet af små riskiks med henholdsvis æble/kanel og som almindelige, i en praktisk lille størrelse – et sikkert hit hos børnene, nemme at have med rundt til sport eller andet og så er det noget børnene kan sidde og gumle på uden at skulle tygge sig igennem en hel stor riskiks men her har de dem i en praktisk størrelse.

Derudover var der smarte små poser med kiks – enten med bogstaver eller med dyremotiver, kiksene er helt ens men med forskellige motiver. Kiksene blev godt modtaget og er gode at give børnene med i børnehaven eller sportstasken, fordi de nemlig er pakket i små praktiske poser.

Chips’ene med henholdsvis gulerodsstix og majspops vakte ikke den store lykke, svaret var at de ikke smagte af nok og det kan de for den sags skyld have ret i, hvis man sammenligner med almindelige chips som oftest smager kraftigt af salt eller anden smagstilsætning. Men det er netop her at disse ovngrillede chips har sin styrke ved ikke at indeholder salt og tilsætningsstoffer for at få dem til at smage, her er det udelukkende grøntsagerne samt sunde krydderier som giver smagen. Sprødheden fejlede da heller ikke noget.

Drikkevarerne bestod af en Junglesmoothie og en Squeezy, og de gik rent ind hos børnene – de blev drukket på rekordtid. Begge drikkevarer består af frugtpure, smoothien indeholdt banan, æble, mango og passionsfrugt, Squeezy’en bestod også af banan samt jordbær og pære. Banan er et rigtig godt valg til at komme i en smoothie til børn, de fleste børn elsker bananer og kan godt lide den søde smag som samtidig giver en god cremet konsistens som samtidig giver en mættende fornemmelse. Begge drikkevarer var i praktiske størrelser, ikke for store og nemme at komme i en rygsæk eller taske.

Som medsmager var den skrivende redaktør som også gerne lige ville prøve disse nye produkter, de spiselige snacks vil sagtens også kunne spises af voksne som mellemmåltid, smoothien og Squeezy’en er absolut mest rettet mod børnenes smagsløg.
Alt i alt en række rigtig gode og sunde snacks til børnene, som sørger for at sulten bliver stillet samtidig med at de giver en god mæthedsfornemmelse på en fornuftig måde, alletiders sunde alternativ til slik og kager.

Småfolk-serien kan købes hos i SuperBrugsen og i Kvickly.

Andre artikler

Back to top button