Giv dit barn sunde vaner

Sunde vaner grundlægges allerede i barndommen og det er derfor vigtigt, at du som forælder tager ansvar for dit barns vægt. At være overvægtig kan have store konsekvenser for dit barn både nu og senere i livet. Overvægtige børn fortæller selv, at et stort problem ved at være overvægtig er, at de er mere udsatte for mobning.

Størstedelen af overvægtige børn bliver ligeledes overvægtige som voksne. Og de sygdomme man kan få gennem mange års overvægt, er meget alvorlige. Det handler derfor om at give dit barn den bedst mulige start på livet med sunde vaner.

Rend og hop og få pulsen op

Ønsker du, at kombinere sundhed med sjov og spas er en havetrampolin et rigtig godt bud. Med en havetrampolin kan børn og barnlige sjæle få mange timers sjov og motion, når vejret byder på solskin i forårs- og sommermånederne. Udover en aktiv hverdag får dit barn også trænet sin motorik, fordi barnet bevæger sig i alle planer. Altså er der mange gode grunde til at investere i en trampolin til haven. Hos Bilka.dk finder du et stort udvalg af trampoliner i flere forskellige størrelser med tilhørende sikkerhedsnet. Alle trampoliner fra Bilka.dk er desuden CE og DG godkendt, hvilket er din garanti for, at trampolinen overholder kravene til sikkerhed.

Gør motion til en naturlig del af hverdagen

Hvis dit barn ikke i forvejen dyrker noget sport, kan du som forælder prøve at skabe interesse for det. Det er en god ide at opfordre dit barn til at dyrke sport i sammenhold med en ven eller veninde, da det er nemmere at komme afsted, hvis man går med en, man kender.
Motion kan også være andet end fodboldkampe og gymnastik. Hvis du kører dit barn til og fra skole, bør de i stedet tage cyklen. Undersøgelser viser, at hvis du cykler i et kvarter forbrænder du 376 KJ. En gåtur efter aftensmaden er også en god og sund mulighed for hele familien. Det behøver ikke at være hver eneste dag, da det er bedre at tage små skridt ad gangen, så man ikke kører surt i projektet.

Gode spisevaner

For at øge chancerne for at dit barn på sigt ikke bliver en kræsenpind, skal du allerede i syv-otte måneders alderen gøre en indsats. Det gælder om, at præsentere dit barn for så mange nye madvarer som muligt. I to-års alderen begynder børn så småt at blive kræsne, men har dit barn vænnet sig til sund kost fra helt lille, er der en mindre risiko for, at dit barn bliver skeptisk over for nye smage. Med den rigtige kost i hverdagen, får dit barn ligeledes det “brændstof”, som de har brug for, for at vokse, lege og bevæge sig.

Det behøver altså ikke, at være vanskeligt, at finde tid til at være fysisk aktiv og spise sundt. Som ovenstående bevidner om, handler det blot om tænke fysiske aktiviteter ind i hverdagen samtidigt med, at du gør mange af de andre hverdagsting. Læs mere om kost og bevægelse her.

Andre artikler

Back to top button