Legetøj som fremmer kreativiteten

Børn lærer gennem leg, og deres kreativitet udfordres og udvikles. Med andre ord har du, når dine børn leger, en gylden mulighed for at give dem de bedste forudsætninger for samtidigt at lære. Kreativ leg udfordrer nemlig dit barn, som dermed udvikles gennem legen. Det er din opgave at inspirere dit barn til kreativ leg – at skabe de nødvendige rammer og give barnet værktøjer til at lære gennem leg.

Dansk design som fremmer kreativiteten

LEGO er en af de virksomheder, som producerer legetøj som i høj grad fremmer kreativiteten og muligheden for at lære gennem leg. LEGO har i udviklingen af sine produkter fokus på innovation og kreativitet. Den simple klods udgør simpelthen en konkret og håndgribeligt udgangspunkt for læring, fordi selve opbygningen af klodserne udgør en udfordring. En udfordring som kan ændres, forbedres og på alle måder eksperimenteres med. En udfordring som dit barn i sandhed kan fordybe sig i og hurtigt kan bruge mange timer på.

En række af LEGO’s produkter kommer som samlesæt, som dit barn så selv kan samle. Nogle er sværere end andre, så der er bestemt mulighed for at blive udfordret. Se for eksempel LEGO hos ToysRus. Her kan du kan finde en lang række kasser med samlesæt i forskellige sværhedsgrader.

Rollemodel

Vigtigst af alt er, at du er god til at guide til barn. Smider du blot en kasse LEGO i dit barns retning, kan det være svært for dit barn at komme i gang med sin leg. Sætter du dig i stedet sammen med dit barn og inspirerer til kreative lege, er det en anden sag. Vis dit barn at du selv finder legetøjet inspirerende og sjovt. Vær med til at bygge klodserne og foreslå eventuelt ting som i kan bygge sammen. Hvis du viser, at du har det sjovt, vil det smitte af på dit barn, og kreativiteten vil blomstre. Dit barn lærer nemlig i høj grad af at spejle sig i sine rollemodeller.

Andre artikler

Back to top button