Praktiske små doseringsposer til vaskemaskinen

Prøv lige at tænk over hvor mange gange du tænder for vaskemaskinen derhjemme, det løber hurtigt op i et pænt stort antal. Lige så mange gange skal du omhyggeligt måle vaskemiddel og tilsvarende skyllemiddel op til hver enkelt af disse mange fyldte vaskemaskiner. Det er faktisk en del tid der går med at måle vaskemiddel af, med risiko for at der lige kommer lidt for meget vaskepulver i vaskemaskinen, og som egentlig ikke bliver brugt men bare forsvinder direkte ud i naturen med det brugte vand.

Ville det ikke være meget praktisk hvis der fandtes sådan nogle små portionspakker med vaskemiddel til vaskemaskinen ligesom det der findes til opvaskemaskinen, hvor du bare placerer en vasketabs og så er det klaret.
Der findes faktisk også fordoserede pakker til vaskemaskinen, i små praktiske pakninger som bare skal lægges under vasketøjet inde i selve tromlen. Du slipper desuden for at stå og skulle fumle med at åbne de små pakninger, fordi emballagen omkring vaskemidlet bliver opløst når det kommer i berøring med vandet og så hokus-pokus er doseringen af vaskemidlet klaret uden besvær.

Der går en hel del vaskemiddel til spilde, når det går lidt hurtigt med at få sat vaskemaskinen igang så er det ikke altid at vi lige får målt helt nøjagtigt op og så ryger der lige lidt ekstra ned i doserings-skuffen for tøjet skal jo være rent.
Og alt det overskydende vaskemiddel forsvinder direkte ned i grundvandet og er med til at skade vores natur og miljø, så hvorfor ikke være med til at beskytte og bevare vores natur på denne måde.

ariel vaskeposer
Redaktionen på Elefantino har prøvet de nye doseringsposer, der var da også en vis skepsis at spore for hvad med emballagen – hvor forsvandt den hen, ville den nu sætte sig fast i tromlen og bare skabe problemer, ville der overhovedet gå hul på posen osv.

Ved første vask fik den lille pose tilsyneladende kilet sig fast mellen lågen og gummilisten, men det lykkedes for den at komme fri og resten af vasken forløb uden problemer – posen blev opløst og efterlod ikke som frygtet emballage i vaskemaskinen. Ved de næste vaske var der ingen problemer, dog blev posen for en sikkerheds skyld placeret godt inde i tromlen med masser af tøj henover så den ikke kunne løbe nogle steder.

Ariel som har produceret de små vaskeposer, fortæller at mængden af vaskemiddel i poserne er koncentreret så at tøjet nok skal blive rent uden at du behøver at komme store mængder vaskemiddel i vaskemaskinen. Og redaktionen må give producenten ret – tøjet bliver helt fint rent, og så tager vi hensyn til miljøet samtidigt.

De nye praktiske, fordoserede vaskeposer findes i mindre pakninger som er nemmere at bære, det er jo ikke altid helt så nemt at tage en beholder med 2 liter vaskemiddel med under armen sammen med resten af indkøbene, altså medmindre du er i bil og har parkeret helt tæt på butikken.
Vaskeposerne fåes i forskellige varianter afhængig af typen af vask, og kan købes i de fleste dagligvarebutikker.

Indlægget er sponsoreret.

Andre artikler

Back to top button