Mor opfinder beroligende baby sovepose

Da Vibeke von Monrath Bruun, fødte sin datter havde hun ikke forudset de problemer som ville opstå da datteren fik kolik. Hun var desperat efter at finde løsninger, der kunne hjælpe hendes datter med at sove. Inspireret af forskning om at tunge dyner kunne forbedre søvnen hos voksne, opstod idéen til at en tung baby sovepose måtte kunne have den samme virkning på babyer.

– Lige fra fødslen var det en kamp for os, at få vores datter til at slappe af og sove. Hun fik konstateret kolik, var altid urolig og utilpas. Først da hun blev 2 ½ år begyndte hun at sove 6-8 timer uden at vågne.

Fra kaos til en god idé
Vibeke von Monrath Bruun startede virksomheden Babydeepsleep ApS sammen med sin mand, Steffen von Monrath Bruun. Hendes opfindelse, som har fået navnet Tyngdeposen, er en tung sovepose, der fungerer ud fra samme princip som en kæde- og kugledyne. En type af dyne, der primært anvendes indenfor demens- og psykiatriområdet. Ideen opstod udfra tanken om, at tyngde på kroppen skaber ro og tryghed.

– Tyngdeposen skaber et dybt tryk, der omslutter babys mave og bryst. Dette tryk sender beroligende input, der modulerer stimuli til hjernen. Resultatet er ro til nervesystemet og dermed ro i kroppen, fortæller Vibeke.

Feedback fra 300 forældre viser, at Tyngdeposen har hjulpet mere end 85% børn til at sove bedre og sove igennem. Blandt kunderne tæller 12 danske kommuner ligesom børnefysioterapeuter fra Skejby Sygehus og amerikanske børneergoterapeuter har udvist interesse for produktet.

Klar til udlandet
Tyngdeposen blev lanceret i starten af 2015, og der er siden blevet solgt mere end 1000 tyngdeposer i Danmark. Nu kommer turen så til udlandet hvor lanceringen vil foregå i etaper. Vores naboer i Sverige bliver første nye marked og herefter følger Norge, England, Holland og Tyskland.

Andre artikler

Back to top button