Go Back
Udskriv
Recipe Image
Smaller
Normal
Larger
Udskriv
Pin
Æble- pæremos
Æbler og pærer er perfekte at bruge i mos, de fleste kender æblemos som bruges i blandt andet desserter eller til madlavning.
Ret
Babymad
Keyword
babymos, pæremos, æblemos
Forb. tid
10
minutter
minutter
Tilb. tid
20
minutter
minutter
Samlet tid
30
minutter
minutter
Ingredienser
2
æbler
2
pærer
1/2
tsk
vanillesukker
Sådan gør du
Skræl æbler og pærer, fjern kernehuset. Del frugten i både og kom dem i en gryde, hæld vand i så det lige knap dækker frugt-stykkerne.
Koges ved svag varme indtil de er møre. Hvis vandet fordamper undervejs tilsættes mere vand.
Du kan mose æblerne og pærerne manuelt med en kartoffel-moser, en gaffel eller brug blenderen. Det afhænger af hvor fin/grov, du vil have mosen.
Æbler og pærer moses til de får en lind puré-konsistens, hvis du synes puréen bliver for tyk tilsættes lidt vand indtil den får en tyndere konsistens.
Hvis du ønsker at mosen skal have en sødere smag, kan du tilsætte vanillesukker.