Sjove påskeæg
Påsken er traditioner og ikke mindst hyggetid med familien, tid til at lave jeres helt egne påskeæg. Det kan være de klassiske påskeæg eller hvad med at være kreativ og lege nogle andre og sjove former som for eksempel en påskekylling eller påskekanin. Du finder opskriften her nedenfor.
Bland gul og rød marcipan til en flot orange farve eller brug en naturlig frugtfarve. Smelt hvid chokolade og bland med gul chokoladefarve. Bland sukker og rosa kagestøv og kombiner med små skumfiduser. Brug en kruset udstikker så marcipanen ligner en æggeskal. Prøv dig frem, for muligheder er mange, og kun fantasien sætter grænsen i påskedagene.
Gule påskekyllinger
15 stk.
150 g Original Odense Marcipan
200 g hvid chokolade
5 g gul chokoladefarve
100 g hvid marcipan
10 g gul marcipan
10 g rød marcipan
100 g Mørk Overtræk til øjne
Marcipanen skæres i 10-12 g stykker og rulles til æg. Sæt dem på en pind. Lad dem tørre en times tid inden de dyppes i smeltet gul chokolade.
Den hvide marcipan rulles tyndt ud og stikkes ud med en kruset udstikker, for at det ligner en æggeskal. Læg stykkerne til side, indtil æggene er dyppet i chokolade.
Den gule og røde marcipan blandes sammen indtil det giver en flot orange farve, som trilles til små næb til kyllingerne.
Chokoladen smeltes og farven blandes i og røres godt rundt indtil chokoladen er helt gul. Temperér chokoladen og dyp derefter de små æg i den gule chokolade. Sørg for at ryste pinden rigtig godt, så chokoladen ikke løber ned af pinden, når du vender den om. Sæt ”æggeskallen” på toppen og næbet sættes på ægget, til sidst laves to små øjne med smeltet overtræk.
Hvide påskekaniner
15 stk.
150 g Original Odense Marcipan
200 g hvid chokolade
Pastelperler
Mini skumfiduser
20 g hvid marcipan
10 g sukker
Rosa kagestøv
100 g Mørk Overtræk til øjne
Marcipanen skæres i 10-12 g stykker og rulles til æg. Sæt dem på en pind. Lad dem tørre en times tid inden de dyppes i smeltet hvid chokolade.
Sukkeret blandes med en lille smule rosa støv for at farve sukkeret pink. Derefter klippes mini skumfiduserne over på skrå, og den klistrede del dyppes i sukkeret for at det hænger fast, så ligner det små ører. De lægges til side til senere brug. Den hvide marcipan trilles til små kugler, som kommer til at ligne kaninens mund/knurhår. De lægges til side til senere brug.
Chokoladen smeltes og tempereres, og æggene dyppes i chokoladen, hvorefter ”ørerne” sættes på kaninen og perlerne bruges som næse. Sæt de små hvide marcipan klumper på og tryk dem fast, så de bliver en smule flade. Til sidst laves to små øjne på kaninen med smeltet mørk overtræk.