Flødeboller med jordbær
De fleste både børn og voksne er vilde med flødeboller, og mon ikke der også er mange som synes det er sjovt at prøve noget nyt. Den klassiske flødebolle med marcipanbund kan sagtens varieres med frugt og bær, lakrids, karamel og meget mere.
Heldigvis er det faktisk ikke så svært at lave flødebollerne selv. Det kræver blot lidt tid og tålmodighed.
Her får du en opskrift på flødeboller som gemmer på et lækkert jordbær, børnene vil elske at der gemmer sig noget indeni flødebollen.
Ingredienser til marcipanbundene:
300 g Original Odense Marcipan
130 g sukker (evt. rørsukker)
80 g æggehvide (3 stk.)
Skum:
60 ml vand
90 g glukosesirup
200 g sukker
120 g past. æggehvider (4 stk.)
15 g sukker
20-24 friske jordbær
Pynt:
300-400 g mørk chokolade 55%
Frysetørrede jordbær
Start med at forberede marcipanbundene. Marcipan røres med sukker og æg – du kan evt. komme sukkeret ned i æbbet og lade det stå i 1-2 timer inden det skal bruges. Når massen er rørt ensartet, fordeles den i en sprøjtepose, og sprøjtes ud til bunde i passende størrelse.
Bundende bages herefter ved 190° C i 8-10 minutter, til de er gyldne.
Så skal du lave skummet. Vand, glukose og 200 g sukker bringes i kog. Når siruppen når 110° C, startes piskning af æggehvider og sukker. Når siruppen når 118° C, hældes det forsigtigt i den piskede skum, og piskes til det har stuetemperatur.
Skær toppen af jordbærrene og sæt et bær på hver af de kolde marcipanbunde, med toppen nedad. Fyld derefter skummet i en sprøjtepose og sprøjt det ud på marcipanbundene. Lad overfladen på skummet tørre i ca. 60 minutter.
Smelt den mørke chokolade over vandbad og fordel den over flødebollerne med en bagepensel. Hvis du har lyst, kan du også dyppe flødebollerne i chokoladen, men pas på for skummet falder nemt af og havner i chokoladen. Pynt til sidst med frysetørrede jordbær.
Tips:
Skal der være stor fest og laves mange flødeboller er færdige flødebolleskalle en nem og praktisk løsning. De er klar til at blive fyldt med skum efter eget valg og kommer i pakker med 54 stk.
Flødebolleskallerne kan købes i webshoppen på www.odense-marcipan.dk
Opskriften er fra Odense Marcipan