Sneglekager og familiehygge i efterårsferien….
Det kan godt være, at børnene stiller spørgsmålet, hvis vejrudsigten truer med regnbyger og kølige dage i efterårsferien. Der er heldigvis et godt alternativ til Facebook, for hjemmebagning med en lækker kage eller boller er altid en hyggelig aktivitet for børnene og deres skolekammerater. Mange børn har sikkert mulighed for at være sammen og aktive med far og mor på en anden måde på en regnvejrsdag. Her er en opskrift der afgjort er værd at prøve…
Sneglekager til efterårsferien
12 snegle
25 g gær
2,5 dl mælk
En halv tsk. stødt kardemomme
En halv tsk. salt
1 spsk. sukker
1 æg
100 g smør
Ca. 500 g hvedemel
75 g smør
100 g sukker
1 pose Odense Marcipanmasse til hjemmelavet is
(fås i bl.a. Super Brugsen, Kvickly og i Odense Marcipans webshop).
1 pose Odense Chokolade Chunks
Æg til pensling
Pynt – glasur eller smeltet chokolade
Rør gæren ud i lun mælk. Tilsæt kardemomme, salt, sukker og æg og rør det godt sammen. Smuldr smørret i halvdelen af melet og rør det i gærblan-dingen. Tilsæt resten af melet lidt ad gangen og ælt dejen rigtig grundigt igennem. Brug evt. en røremaskine og ælt dejen i mindst 5 min.
Lad dejen hvile tildækket i 30 min.
Rør smør og sukker til en blød remonce og rør ismassen i. Slå dejen ned og rul den ud til en stor firkant ca. 30×40 cm. Smør remoncen ud på dejen og drys med chokolade chunks. Rul dejen sammen til en roulade på den lange led.
Skær dejen i 12 lige tykke snegle og læg dem tæt i en bradepande beklædt med bagepapir. Pensl med æg og lad dem hæve ca. 45 min.
Bag sneglene ca. 20 min. ved 180°C.
Servér sneglene lune og pyntet med glasur eller smeltet chokolade.
Tip: Marcipanmassen til hjemmelavet is kan anvendes til alverdens bagværk ud over hjemmelavet is. Men kan du ikke få fat på denne masse, kan du i denne opskrift komme lidt revet marcipan i remoncen som erstatning.
Opskriften er fra Odense Marcipan