Rødbededeller
Spis masser af grøntsager og frugt. Spis mindre kød og vælg fisk og bælgfrugter i stedet. Sådan lyder to af Danmarks nye officielle kostråd. Og noget tyder på, at kostrådene passer godt ind i danskernes madvaner.
Hver tredje dansker overvejer nemlig at spise endnu mere grønt, end de gør nu, for eksempel ved at blive flexitar. Det viser en befolkningsundersøgelse fra Karolines Køkken. Undersøgelsen viser også, at godt halvdelen af danskerne allerede har øjnene rettet mod det grønne køkken. De har nemlig alle lavet en eller flere af deres yndlings-hverdagsretter i en grøn udgave.
Her har Karolines Køkken lavet en “grøn” variant af danskernes yndlingsret – frikadeller, hvor kødet er udskiftet med rødbede. Saftig, smager godt og så har den lidt samme farve som en frikadelle. Prøv den.
Få meget mere inspiration og se flere grønnere opskrifter på: https://www.arla.dk/produkter/karolines-kokken/aftensmad-med-omtanke/
Rødbededeller
Ingredienser
- 200 g Karolines Køkken Klassisk Salatost i tern
- 300 g groftrevne rødbeder
- 150 g finvalsede havregryn
- 1 finthakket rødløg
- 2 æg
- 2 små knuste fed hvidløg
- 1 tsk groft salt
- Friskkværnet peber
- 25 g smør
Sådan gør du
- Mos osten med en gaffel.
- Bland ost, rødbeder, havregryn og de øvrige ingredienser godt sammen til en sammenhængende fars – brug gerne hænderne.
- Sæt farsen tildækket i køleskabet i ca. 15 minutter.
- Lad halvdelen af smørret blive gyldent i en pande.
- Form halvdelen af rødbedefarsen med en ske til ca. 12 små deller og steg dem ved jævn varme i ca. 10 minutter. Vend dellerne af og til.
- Lad resten af smørret blive gyldent i panden og steg resten af rødbededellerne.