Indkøbsguide

Anmeldelse – Riskoger fra Lékué

Nu bliver det meget lettere i hverdagen, når du skal koge ris, for der er nemlig kommet et godt redskab som kan gøre madlavningen meget nemmere.

Det eneste, det kræver er at du har en mikro-ovn og så er du klar til at komme i gang. Elefantino.dk har testet den nye riskoger fra Lekue. Riskogeren består af en hvid skål med et blød låg – begge i materialer som kan tåle at komme i mikro-ovnen. Låget er designet med en masse små huller så dampen kan komme ud under kogningen.

Vi testede riskogeren i forbindelse med tilberedning af aftensmad, hvor der skulle koges ris til en god omgang gryderet, risene blev målt af og hældt op i skålen sammen med den rette mængde. Låget sat på skålen og så kom den ind i mikro-ovnen som blev sat til 15 minutter ved fuld styrke. Så var det bare at vente på resultatet. Og det levede fuldstændigt op til forventningerne, for risene var helt perfekte – kogt lige tilpas, løse og lækre.

Det praktiske er nemlig, at du ikke behøver at holde øje med risene mens de koger – de passer sig selv i mikro-ovnen og bliver kogt uden at sætte sig fast i gryden eller blive klumpede, som de ofte har tendens til når de koges i en gryde.

Riskogeren kan sagtens bruges til alle former for ris, derudover er den også god til gryn og korn, og er derfor meget velegnet når der skal laves babygrød eller babymos.

Riskogeren kan blandt andet købes i Bahne og Inspiration og koster 299 kr., du kan læse mere på Hamonoya’s hjemmeside.

Riskoger-Lekue