Indkøbsguide

Giv din aktive livsstil videre – ikke din iPad

IPad’en er blevet den nye babysitter i dagens Danmark. De digitale medier er på kort tid blevet en enorm del af små børns leg. Der er delte meninger om denne udvikling, men fakta er, at det er en uundgåelig udvikling, som er medvirkende til, at der skal kæmpes ekstra meget for at få børnene til at motionere aktivt. Et sundt og aktivt liv.

Det er nemt at melde sig ind i fitness centeret, men det kan være svært at vinde kampen mod sofaen og komme afsted. Som forælder skal du tage ansvaret for, at dine børn får nok motion, og at det ikke bliver til for mange timer med IPad’en i hånden. Flere og flere børn bevæger sig for lidt, så vær opmærksom på at børn skal bevæge sig mindst 60 minutter hver eneste dag, og vær et forbillede for at skabe denne udvikling. Det er en god ide at hele familien lægger stilen om, og gør motion til et projekt for hele familien. Du kan starte med at gøre motion til en del af jeres hverdag, ved at lade dine børn cykle i skole i stedet for at køre dem, og ved at finde en fritidsaktivitet, som dit barn kan lide. For at sikre et sundt og aktivt liv, handler det først og fremmest om at have det sjovt.

En god og nem start på et sundere liv er praktisk tøj, som er nemt at løbe og lege i for børnene. Faktisk giver upraktisk tøj også børn følelsen af nederlag, især hvis de små fingre ikke selv kan håndtere det svære tøj. Du kan se masser af sjovt og praktisk kvalitetstøj, som er dejligt at bevæge sig i hos TheFairytaleCompany.dk. Se blandt andet børnetøjskollektionen fra Monster High veninderne. Tøjet kombinerer på fantasifuld og unik vis den klassiske dukke, med gotiske stilarter. Denne lidt specielle kombination er gået rent ind hos piger verden over og giver i høj grad anledning til sjov og spas. Se kollektionen her og måske dit barn bliver ramt af Monster High feberen. Udover produkter fra Monster High tilbyder TheFairytaleCompany også et stort udvalg af andre officielle produkter med kendte figurer som Disney, Hello Kitty, Skylanders, Barbie, Angry Birds og mange mange flere.

ipadIPad som babysitter

Når børn helt fra 0-års alderen får lov til at lege med en IPad, kan det have konsekvenser. Når legetimerne bruges med en IPad bliver verden 2-dimensionel, da barnet ikke får rørt ved forskellige materialer eller oplevet den følelse af at ”tårnet vælter”. Legen er også bestemt på forhånd, da barnets egen fantasi overflødiggøres fordi spillets regler er fastlagt. Barnet har heller ikke brug for hjælp, når der er noget, der skal findes eller laves, for det hele er klar på skærmen. Du bør i stedet forsøge at finde dine kreative side frem. Der findes et væld af legetøj, som kan stimulere og udvikle børns kreative sanser. Find inspiration til sjove legeredskaber her – du finder alt fra løbehjul og hoppebolde til puslespil og tegneredskaber. Når det så er sagt, kan en IPad også lære dit barn meget, såfremt dit barn er over 3 år gammel. Der findes ingen beviser på, at barnets kognitive indlæringsevner bliver bedre, når barnet er yngre end 3 år, det er ren underholdning. Som sagt findes der mange lærings-apps til dit barn på en Ipad. IPad’en er en fin mulighed for et lille pusterum i den travle forælders hverdag, men husk at begrænse tiden dit barn har med en IPad i hånden, så dit barn kan opbygge motoriske evner, fantasi, løse problemer, tænke logisk og være fokuseret og opmærksom.

Født med lysten til bevægelse

Vi er alle født med lysten til at bevæge os. Det er primært omgivelserne der tager denne lyst fra os, måske endda primært vores forældre. Løb er ikke længere en del af vores kultur. Tv, IPads og computerspil er underholdning, som tillader os at sidde ned. Så hvis du ønsker, at dit barn skal røre sig og komme ud i den friske luft, skal du starte med dig selv. Teknologien er kommet for at blive, og det er en uundgåelig udvikling, så i stedet for at bruge den til at sidde på vores flade, skal vi lære at bruge teknologien aktivt. Læg en rute for din løbetur, hør god musik på cykelturen eller noget helt tredje. Teknologien og motionen skal blot have lige store pladser i vores liv, for at vi kan opretholde en sund livsstil, som vi kan videregive til vores børn.