Smarte isforme til hjemmelavet is
Sommertid er lig med istid – og hvad bedre end selv at lave din egen is med frisk frugt, yogurt, saft eller hvad du har lyst til.
Det er faktisk meget nemt at lave sin egen hjemmelavede is, og så er den helt sikkert sundere end en købeis. Børnene vil da også synes at det er sjovt at være med til at lave deres egen is, med den smag som de kan lide, og så er der masser af muligheder for at variere og afprøve forskellige smags-sammensætninger.
Når du skal lave din egen is, er det vigtigste redskab en isform og her har Lékué skabt en praktisk og fingernem isform som samtidig har en god form.
Formene er lavet i silikone, som gør at formen er behagelig blød og velegnet til at små børnefingre selv kan presse isen op af formen. Formen er godkendt af fødevaremyndighederne.
Selve isformen er aflang, og har et dejligt praktisk låg som sidder helt tæt til, hvilket gør at isformene kan lægges ned inde i fryseren uden at isen løber ud i resten af fryseren. Formen indeholder en god portion is og gode til en kølende is en varm sommerdag, eller en lækker snack efter aftensmaden.
Da vi testede isformen fra leverandøren Hamonoya, lavede vi en is af yogurt med jordbær, tilsat en smule flormelis – isen blev fordelt i formen og lagt i fryseren. Så var det bare at vente til isen var frosset og klar til spisning.
Da det så endelig blev istid, kom formen ud af fryseren og låget kunne nemt tages af. Det er en god ide lige at komme isformen kortvarigt ind under en vandhane med lunkent vand, for at løsne isen inde i formen så den bliver lettere at skubbe op – det virkede i hvert fald bedst for os. Men ellers fungerede formen helt fint og det var nemt for børnene at presse isen op.
Hvis du ikke har lavet is før så kan du for eksempel prøve denne enkle og lækre blåbær-flødeis som afslutning på et dejligt sommermåltid…? – den er ikke kun for børnene
Ingredienser:
150 g sukker
1 dl vand
200 g blåbær
4-6 hele æg
100 g sukker
½ l piskefløde
3-4 korn salt
Tilberedning:
1. Bland 150 g sukker med 1 dl vand i en gryde, og lad det koge til en klar sirup. Bland derefter denne godt sammen med blåbær.
2. Pisk æggene sammen med 100g sukker i en skål. Brug gerne en stavblender. Pisk indtil du får en hvid og luftig æggemasse.
4. Pisk fløden til en let flødeskum.
5. Bland blåbærblandingen og æggemassen sammen, og tilsæt 3-4 korn salt.
6. Vend flødeskummet forsigtig ind i ismassen og fordel det derefter i isformene. Læg formene i fryseren.
Lékués isforme findes i farverne gul, grøn og magenta og koster 49,00 kr. pr. stk. og kan bl.a. købes hos Bahne. Nærmeste forhandler anvises på info@hamonoya.dk eller telefon 45 36 36 13.