Opskrifter for børn

Lad børnene lave deres egen julekonfekt

Forberedelserne til julen går snart igang og er en rigtig god anledning for hele familien til at være sammen om at hygge og lave jule-aktiviteter. Mange laver klippe-klistredage hvor der laves julepynt i alle afskygninger og former, og hvorfor ikke lave en dag med bagning af julesmåkager eller med at lave julekonfekt.
Julekonfekt behøver ikke være små fine, perfektionistiske stykker med marcipan, nougat eller andet spændende fyld. Nej, det kan såmend også være en sød, buttet lile julegris, nissemand eller små figurer der er stukket ud i farvet marcipan.
Der skal ikke så meget til for at sætte gang i børnenes fantasi og julehygge, og så kan det sagtens gøres på en nem og kreativ måde. Der skal faktisk heller ikke bruges særlig mange forskellige ingredienser. Blot du har en pakke marcipan, noget nougat, mandelsplitter, lidt krymmel i sjove farver, lidt chokolade og frugtfarve og udstikkere med forskellige motiver. Mere behøves der ikke, og så selvfølgelig et stort forklæde.

Her får du opskriften på sød lille julegris i marcipan:

Det er faktisk ikke så svært, hvis du ser på billedet og følger vejledningen.

Du skal bruge 150 g Original Odense Marcipan og lidt pynt til øjne. Del marcipanen op i små portioner á ca. 5 gram pr. kropsdel.
Form herefter grisens ben, hoved, ører, tryne og hale som på ovenstående billedet.

Rul resten af marcipanen til en stor kugle, denne skal bruges som grisens krop og hoved. Nu samles kroppen og kropsdelene, markér øjnene og trynen. Smelt lidt mørk chokolade, og marker øjnene med lidt smeltet chokolade eller andet rundt pynt.

Nemme juletræer og andre julefigurer

Der er masser af muligheder når det gælder om at lave figurer i marcipan, den nemmeste måde er nok at bruge små udstikkere i de ønskede figurer.

Til figurerne skal du bruge ca. 300 g Original Odense Marcipan, hvilket giver cirka 20 stk. figurer. Hav lidt forskellige frugtfarver klar og lidt nougat

Start med at farve marcipanen med den ønskede frugtfarve. Rul herefter marcipanen ud i et langt tyndt stykke og del det i tre stykker lige store stykker.
Smør meget blød nougat på to af stykkerne og læg alle tre stykker oven på hinanden. Stil marcipanen på køl, og stik den derefter ud med de ønskede udstikkere.

Du kan også vælge at overtrække figurerne med smeltet chokolade, og pynte med krymmel eller mandelsplitter.

image_33103

image_33104