Børn

Pas godt på de nye skoleelever

Sommerferien er ved at være slut for mange børn, og et nyt skoleår står for døren. Her følger en lille reminder til de mange forældre som snart skal køre deres børn i skole og naturligvis skal så tæt på skolen som muligt for at sætte børnene af.

Skal dit barn til at begynde i skole, er du sikkert godt i gang med at genopfriske trafikreglerne. Og det er der god grund til. Mens 66.000 nye skoleelever begynder i skolen, viser undersøgelse, at godt hver tredje bilist kører for hurtigt ved skoler.

Ny undersøgelse foretaget af Applus Bilsyn blandt 2.277 bilister indikerer, at mange bilister desværre har et lidt for afslappet forhold til trafikreglerne omkring folkeskolerne.

39 procent af de adspurgte svarer, at de ‘inden for den seneste måned har oplevet, at bilister kører for hurtigt omkring skoler’. 23 procent har oplevet, at bilister ikke stopper ved fodgængerfeltet.

Sænk farten
“Tallene giver et fingerpeg om, at for mange bilister har for travlt. Vi opfordrer til, at folk overholder hastighedsgrænsen, især ved skoler. Nye skoleelever er ofte ikke helt fortrolige med trafikreglerne, og løber et barn pludselig over vejen, så er det vigtigt at kunne bremse med det samme. Bremselængden forøges markant ved blot 10 km mere i timen,” siger Per V. Rasmussen, adm. direktør hos Applus Bilsyn.

Tjek bremserne
Danskernes gennemsnitsbil er knap ni år gammel og har typisk flere fejl på bl.a. bremserne end nyere biler. Er bilen ikke nysynet, risikerer den ikke at bremse hurtigt.

“Er ens bil ældre, er det altid en god idé at få en TilstandsAttest. I den forbindelse rådgiver vi kunderne om bilens generelle sikkerhed og hvilke ting på bilen, der bør skiftes ud, hvis bilen skal køre sikkert i trafikken,” fortæller Per V. Rasmussen.

Kun 3 procent af de spurgte personer mener, at bilisterne ikke respekterer skolepatruljerne.

Så husk farten, når du selv skal aflevere dine børn ved skolen.