Barnets første år

Baby – 9 måneder

Leg er den foretrukne aktivitet i øjeblikket, dette gør så absolut ikke noget da det aktiverer og stimulerer barnets udvikling både fysisk og mentalt.

Det lille barn kan nu holde om ting med sin tommelfinger og pegefinger, så nu begynder det rigtigt at blive sjovt at tage fat i ting og hive i dem, som blandt andet også omfatter papir som selvfølgelig lige skal rives i stykker og smages på!!

Derudover er sjovt at lave lyd og larme ved at slå på ting, det giver nemlig forskellig lyd afhængig hvad man slår på – med en grydeske kan man lave en dejlig masse larm.

Der findes en del legetøj som giver forskellige lyde ved at trykke på knapper, blandt andet lydene fra de dyr som bor på gården, eller en xylofon som giver spinkle til mere kraftige lyde.

Fremskridt

Med støtte i begge hænder er det muligt at holde sig oprejst i korte øjeblikke, hvorefter man sætter sig bump på numsen.

Bliver bedre til at skelne imellem forskellige smage i maden, er det surt eller sødt, smager det her godt eller kan jeg ikke lide det og spytter det ud igen.

Foretrækker noget legetøj frem for noget andet, finder ud af hvilke lege der er sjovere end andre og gør en aktiv indsats for at give udtryk for sine foretrukne ting.

Smiler og pludrer når man ser kendte ansigter, rækker armene imødekommende ud efter personer som de kender og holder af.

Dit barn måler og vejer omkring:

Længde
Vægt
Dreng 66,0 – 77,0 cm
6,6 – 12,5 kg
Pige 75,3 – 77,0 cm
5,8 – 12,0 kg

De angivne vægt- og længdemål er vejledende og skal ikke bruges som præcise mål for dit barns udvikling. De er mere et udtryk for de gennemsnitlige normalmål for et barns udvikling.