Bliv gravid

Prøver at blive gravid – Et par gode råd

Det er et almindeligt kendt faktum, at forsøge at blive gravid kan lægge et stort pres på et parforhold. Det er helt forståeligt, fordi mange par måske gennem længere tid har prøvet at blive gravide, eller har konsulteret læger og fertilitets-specialister uden positivt resultat. Dertil kommer en masse gode og velmenende råd fra både familie og venner, som interesseret følger med i projektet.

Denne type af situation lægger naturligt nok et stort mentalt pres på det par, som så gerne vil være forældre. Som tidligere nævnt, så vil du nemt begynde at føle dig stresset efterhånden som tiden går, uden at den ønskede streg dukker op på graviditetstesten.

Det er lige præcis denne stress-situation som er medvirkende til at fungere som en mental barriere i hele baby-processen. Stress er en af hovedårsagerne til at mange kvinder har svært ved at blive gravide. Her får du et par råd som vil kunne hjælpe dig med at blive gravid.

Først og fremmest, er det en god ide at sortere i de mange velmenende råd som du får fra familie og venner. De mener det kun godt med de gode råd om hvordan du kan blive gravid og graviditet, men det er også i sig selv en stress-faktor for dig som gerne vil være  mor.
Det er vigtigt, at huske at det er et helt nyt liv som du bringer til verden, så det du har brug for er brugbar og nyttig information fra personer som du stoler på og føler dig tryg ved.

Hvis du er ryger, bør du lægge cigaretterne på hylden med det samme. Rygning nedsætter dine chancer for at blive gravid med op til 40%. Dette gælder blandt andet også for alkohol og kaffe, alkohol bør du holde dig helt fra og når det drejer sig om kaffe og te så bør du reducere dit forbug til et minimum.

Du skal også sørge for, at få tilstrækkeligt med mineraler og vitaminer. Din krop bliver udsat for et stort fysisk pres, mens du prøver at blive gravid, det er derfor vigtigt at sørge for at din krop har de bedste betingelser for at skabe et nyt liv. Dette gør du ved, at sørge for at spise sundt og varieret, hvis din krop er i hormonal ubalance kan du få problemer med din ægløsning og hvilket vil gøre det svært at blive gravid.

Et andet vigtigt punkt er, at have fokus på din vægt. Vejer du for lidt kan det påvirke din chance for at blive gravid, du bør derfor arbejde på at øge din vægt. Det kan du blandt andet gøre ved, at spise større portioner, flere mellemmåltider og spise oftere. Vejer du derimod lidt for meget, bør du kigge på din hverdag og din kost – er du stresset og træt, har du tendens til at spise mere og mere fed mad. Sørg for at spise en mere fiberrig kost med masser af frugt og grønt, derudover vil det være en god ide for dig at begynde at dyrke motion.