Lagkage med jordbær-flødeskum
Den perfekte sommerdessert som alle i familien kan lide, opskriften kan sagtens varieres med andre bær, som for eksempel sommerens friske hindbær eller brombær.
Ingredienser til 1 lagkage:
3 lagkagebunde
1/2 l. piskefløde
250 gr friske jordbær
Lidt sukker
Håndfuld citronmelisse
Skyl jordbærrene, og fjern den grønne top. Tag nogle pæne bær fra til pynt.
Skær bærrene i mindre stykker, kom dem i en skål og drys med sukker – jordbærrene moses herefter med en gaffel så der ikke er for store klumper.
Pisk fløden til skum, og bland de moste jordbær i skummet. Rør med let hånd, til jordbærrene er godt fordelt.
På et kagefad lægges en lagkagebund med undersiden opad, fordel herefter et lag jordbær-flødeskum på bunden.
Læg næste bund ovenpå med toppen opad, og fordel flødeskum ovenpå.
Afslut med den sidste lagkagebund, og fordel resten af jordbær-flødeskummet på toppen af kagen.
Lige inden servering pyntes lagkagen.
Halver jordbærrene som er taget fra til pynt, og pynt kagen med jordbær og citronmelisse-blade.