Indkøbsguide

Anmeldelse – NOMI højstol

Tripp Trapp højstolen til børn er blevet en klassiker og ikke mindst fast inventar i mange danske børnefamilier. Udover at den har et enkelt og tidsløst udseende, så har den også den praktiske funktion at den følger med barnets alder og kan bruges mens barnet vokser.

Nu har Tripp Trapp stolens fader – Peter Opsvik, været i gang ved tegnebrædtet og har designet en ny højstol til børn. Ideen til Tripp Trapp-stolen opstod, da Peter Opsvik blev far og manglede en stol til sin søn. Senere kom der børnebørn i familien og så gik Peter Opsvik til tegnebrædtet igen, og det er der så kommet Nomi-stolen ud af.

Nomi-stolen er en mere moderne og let udgave af Tripp Trapp-stolen. Selve ryggen på stolen er lavet i træ, og sæder er i hård plastic, som kan fås i flere farver så det passer til både drenge og piger, og kan udskiftes hvis i ønsker en anden farve. Smart ide. Det er ikke kun sæderne som kan ændres, stolens ben fåes i samme farver som sæderne og kan uden større besvær udskiftes uden større problemer eller tidsforbrug.

Elefantino.dk har testet Nomi-stolen, det var ikke lige ventet at vi selv skulle samle stolen men det viste sig ikke at være noget større besvær. Alle delene var pakket ind for sig, og der fulgte en udførlig vejledning med så indenfor kort tid og med det medfølgende værktøj var stolen hurtigt samlet og klar til brug.

Stolens sæder og ryglæn indstilles så de passer til barnets alder, højde og benlængde. Efterhånden som barnet vokser kan sæder og ryglæn skrues længere ned eller op så de hele tiden kan indstilles til barnets krop. Du behøver ikke at have en stor værktøjskasse indenfor rækkevidde, for det værktøj som du skal bruge er smart opbevaret under det ene sæde – nemmere kan det da ikke gøres, så er de altid lige i nærheden. Det gode ved stolen er, at den ikke kun kan bruges af børn – os voksne kan såmend også sagtens bruge stolen, med et par hurtige drej så er stolen indstillet til en størrelse voksen. Hurtigt og nemt, og så er der altid en ekstra stol i nærheden.

Sæder og ryglæn er heldigvis lavet i praktisk plastik, som gør at de er meget nemme at gøre rent når der lige bliver spildt en ordentlig klat yougurt eller havregrød ned på stolen – hvilket nu engang ikke kan undgås når der er små børn i huset. Sæderne er dejligt solide, og til de små børn findes en bøjle til at sætte foran på stolen så barnet sidder sikkert og godt. Hvor ryglænet på Tripp Trapp-stolen er lavt, så er ryglænet på Nomi-stolen formet så det er højere opad så det er mere behageligt at sidde på stolen uden at få ondt i ryggen. Derudover er der mulighed for at sæderne kan fjernes og istedet placere en skråstol til de helt små størrelse – endnu en smart og rigtig god ide, for så kan hele familien nemlig være med ved spisebordet.

To praktiske små hjul under de bagerste stoleben gør at stolen er nem at flytte rundt, hvilket ikke kan siges om Tripp Trapp-stolen som er væsentlig tungere at flytte rundt med. De lette materialer på den nye stol gør udover et meget lettere og mere moderne udseende, også at stolen er nemmere at have med at have med at gøre når der skal støvsuges, eller barnet selv vil flytte stolen et andet sted hen.

Nomi-stolen er en af de eneste højstole på det danske marked, som er godkendt efter den nyeste 2012 standard, når det gælder krav til bøjler på højstole til små børn. De gamle standarder var fra 2006, så der er sket en opdatering af kravene siden da og Nomi-stolen er designet så den opfylder disse nye krav.

Nomi-stolen koster 1.499 kr og forhandles via Evomove’s hjemmeside, du kan læse mere om stolen på deres hjemmeside – http://evomove.com/dk.aspx

Nomi-stol