Blomme-æblemos
Blommer er godt for fordøjelsen, ikke mindst hos os voksne men også hos de små i familien. I mange danske haver står der enten blomme- eller æbletræer, og så er det jo oplagt at lave sin helt egen blomme-æblemos – fra jord til bord, og babymave.
Æblerne giver sødme til blommerne, og de passer derfor også godt sammen i en mos. Begge er velegnede til kogning, og er nemme at få kogt til grød eller mos.
Blomme-æblemos
Blommer og æbler passer godt sammen i en grød eller mos, klassiske danske frugttræer som findes i mange haver.
Ingredienser
- 2 blommer
- 1 æble
Sådan gør du
- Skræl blommerne, del dem og fjern stenen. Hvis det er store blommer, så skær dem i mindre stykker.
- Skræl æblet, del i kvarte og fjern kernehuset. Skær æblet i mindre stykker.
- Frugten kommes samlet i en gryde og tilsætte svand, så det lige knap dækker frugten. Koges ved svag varme til frugten er mør. Hold øje med om vandet fordamper helt, så skal der tilsættes mere vand.
- Lad frugten køle af, inden den kommes i en blender og blendes til ensartet konsistens. Du kan også bruge en stavblender eller mose frugten med en gaffel hvis en mere grov konsistens ønskes.
- Tilsæt mere vand hvis mosen er for tyk.