Barnets første år

Baby – 10 måneder

Barnet begynder at tage tiltag til at forme ordet mor, dette ord er det mest betydningsfulde i enhver mors liv – første gang vores barn siger det, så bliver det bare ikke bedre.

Der smages på ordene, forskellige typer af ord som lyder sjovt eller blot anderledes. Ordene bliver gentaget og bruges som svar på dine spørgsmål. Det begynder, at lyde som et helt lille sprog og hver lyd har sin egen mening og funktion.

Det vil være en god ide, at stille spørgsmål til barnet og samtidig signalere hvad du spørger om. På denne måde lærer barnet at forbinde ordene med en handling eller en ting, vi lærer at tale ved at lytte.

Der soves nu i lange perioder af gangen, og barnet sover på nuværende tidspunkt omkring 12 – 14 timer i døgnet.

Det er også en god anledning for dig til, at få slappet af og klaret nogle af småtingene i hjemmet.

Eller benyt chancen til at god gåtur med barnevognen og få lidt frisk luft, det er også en god mulighed for at komme ud af huset og få slappet mentalt af.

Fremskridt

Temperamentet begynder at komme til udtryk og den lille kan blive hidsig hvis alle os andre ikke lige vil som barnet ønsker, så bliver der tudet og hylet.

Ordforrådet vokser dag for dag, og det bliver mere forståeligt og sammenhængende. Dog er det jo nemmere for mor og far at tyde de små gloser, når man nu hører hele dagen.

Kan så småt kende forskel på farver, og på om tingene er store eller små, hvor langt er der hen til det legetøjet eller til mor, og kan skelne omridset af personer.

Bliver mere lydfølsom, og kan derved nemmere skelne mellem forskellige typer af lyde og definere hvor lyden kommer fra. Så den lille skal nok komme kravlende hvis man blidt siger navnet og giver tid, så kan det nok være at der kommer en lille glad trold møvende hen over gulvet.

Dit barn måler og vejer omkring:

Længde
Vægt
Dreng 66,5 – 80,0 cm
6,7 – 12,5 kg
Pige 64,0 – 79,0 cm
6,0 – 12,5 kg

De angivne vægt- og længdemål er vejledende og skal ikke bruges som præcise mål for dit barns udvikling. De er mere et udtryk for de gennemsnitlige normalmål for et barns udvikling.