Baby – 3 måneder

Du kan begynde, at se fremskridt og forandringer hos dit barn dag for dag. De tydelige tegn som alle nyfødte børn har såsom den rødlige og plettede hud, lidt aflange hovedform mv., er nu forsvundet.

Den lille begynder at kommunikere med dig via smil, gråd og fagter, du vil også kunne høre forskel på den lilles forskellige typer af gråd. Der er en type gråd når den lille er sur, en til sult og gråden hvis det gør ondt og har brug for trøst.

Fremskridt

Den lille begynder at bevæge sig hen mod en ting og prøver at få fat på den, verden skal til at udforskes og det foregår ved at gribe, røre og smage på. Ting proppes i munden, hvis den lille kan komme til det så det er om at få fjernet små ting som passer i størrelse med en barnemund.

Barnet begynder, at kunne holde sig oprejst i et par sekunder ad gangen og her går det pludselig stærkt. Der arbejdes hårdt på at komme videre og kunne klare flere ting selv.

Bliver bedre til at kommunikere sin mening om hvad man kan lide og især ikke lide, et vredt grynt eller en glad klukken fra den lille og du er på ingen måde i tvivl om hvad holdningen er.

Barnet kan så småt begynde, at genkende ting og personer og peger på dem med fingeren, denne finger bruges også til at tilkendegive hvis der er noget den lille gerne vil have fat på men ikke kan nå.

Smiler når de ser noget de kan lide, det kan være et favorit-legetøj eller mor og far, det er da også noget af det bedste når man begynder at få denne respons fra det lille barn.

Kan begynde at adskille lyden af forskellige ord, det er også selvom det er ord som i udtale ligger tæt på hinanden. Så det gør ikke noget, at du siger ordet eller navnet på legetøjet eller ting som findes i dagligdagen, barnet vil registrere ordene og genkende dem når de bliver sagt.

Dit barn måler og vejer omkring:

Længde
Vægt
Dreng 55,0 – 68,0 cm
4,5 – 9,0 kg
Pige 53,5 – 66,0 cm
4,0 – 8,5 kg

De angivne vægt- og længdemål er vejledende og skal ikke bruges som præcise mål for dit barns udvikling. De er mere et udtryk for de gennemsnitlige normalmål for et barns udvikling.

Andre artikler

Back to top button