Baby – 5 måneder

Klar, parat, sid! Så kan barnet sidde ved egen hjælp, og kan hæve sig op ved hjælp af skuldrene istedet for at møve rundt på armene.

Nu er verden ved at være sjov, for nu kan man pludselig nå nogle flere ting lidt højere oppe og lidt længere væk. Legetøjet skal udforskes mere, det er ikke mere nok blot at gumle på tøjdyr – nu skal legetøjet vendes og drejes og flyttes rundt på.

Balance-evnen bliver bedre, og armene sidder da heller ikke stille, de bliver flittigt brugt til finde frem til ting eller blot sidde og vifte med armene hvilket samtidig styrker muskulaturen og balance-evnen.

Fremskridt

Begynder at interessere sig for sine omgivelser, og udforske en større omkreds af hjemmet, det hjælper i høj grad også at den lille begynder at blive væsentligt mere mobil for nu skal der fart over feltet.

Ting udforskes både med øjnene, ørerne, munden og hænderne, alt indenfor rækkevidde skal undersøges.

Barnet viser sin glæde ved smil og latter, reagerer tydeligt på sit eget navn og smiler glad.

Gråden er ikke mere en instinktiv reaktion på egne behov, men benyttes mere som en måde at kommunikere på – nu vil jeg gerne pusles om eller jeg er sulten.

Kan begynde at rulle rundt når der ligges ned, sætter arme og ben i gulvet for at komme fremad, og forsøger at komme opad men er stadig meget ustabil på dette punkt.

Dit barn måler og vejer omkring:

Længde
Vægt
Dreng 58,5 – 71 cm
5,3 – 10 kg
Pige 56,3 – 69,5 cm
4,7 – 9,6 kg

De angivne vægt- og længdemål er vejledende og skal ikke bruges som præcise mål for dit barns udvikling. De er mere et udtryk for de gennemsnitlige normalmål for et barns udvikling.

Andre artikler

Back to top button