Baby

Mor, far og barn i sengen ? – 5 fordele

Mange forældre som har deres lille barn med i dobbeltsengen, føler en form for skyld i større eller mindre grad over ikke at lade den lille sove i sin egen seng.

Men idag påpeger flere eksperter, at det måske ikke er nogen helt dårlig ide at lade barnet sove sammen med mor og far, barnet skal dog alligevel hen ad vejen vænnes til at sove i sin egen seng men kan ofte med fordel sove sammen med mor og far.

Nedenfor er angivet 5 fordele ved at lade barnet sove med i dobbeltsengen:

  • Der er allerede skabt et godt mikroklima i sengen.
  • Nærheden med mor, der fremmer den nære tilknytningen mellem mor og barn så at brystgivning bliver mere afslappet og naturlig.
  • Regelmæssig vækning af barnet for at forhindre at barnet falder i dyb søvn, hvorved vuggedød og blokering af luftvejene kan undgåes.
  • De fleste børn har behov for at slappe af ved fysisk kontakt, og her er kontakten med mor og far i dobbeltsengen helt perfekt. Mange børn er i de første måneder bange for at være alene i mørket, og i tryg nærhed med mor og far overvinder de denne frygt.
  • Arrangementet med den tætte tilknytning til mor og far, gør at barnet oplever at dets behov for sikkerhed og kontakt bliver opfyldt og er derfor mere tilfreds. Dette vil også gøre at barnet vil få lettere ved at frigøre sig og sove alene om natten.