Mit barn græder i søvne

Fra 3 til 6 års alderen begynder nogle børn at have forstyrrelser om natten mens de sover, dette er ikke et ukendt fænomen, det kaldes også ”pavor nocturnus” og er heldigvis et forholdsvis sjældent fænomen.

Mange forældre kender ikke dette fænomen, hvilket giver grundlag for mange bekymringer og frustrationer hos forældrene, som har svært ved at finde ud af hvordan de skal håndtere situationen.

Disse natlige forstyrrelser kommer til udtryk ved at barnet begynder at småsnakke eller klynke i søvne, denne snakken vil have karakter af at barnet er bange eller urolig for noget der sker i drømmen og enhver form for kontakt med barnet vil blive afvist.
Barnets puls vil stige og vejrtrækningen blive mere hektisk, og kroppen vil opleve en form for stress.

Efter et kvarters tid vil dette dog holde op og barnet vender tilbage til almindelig rolig nattesøvn. Dagen efter har barnet ingen erindring om nattens hændelser, eller på nogen måde være påvirket af det som er sket i løbet af natten.

Årsagen til dette fænomen er endnu ikke videnskabeligt kendt, men det er ikke noget som på nogen måde skader barnets psykiske udvikling og fænomenet vil forsvinde af sig selv efter at barnet er fyldt 6 år.

Andre artikler

Back to top button