Sundhed og Sygdom

Akne i forbindelse med graviditet

Akne, eller bumser skyldes en infektion i huden og dukker ofte op hos kvinder under graviditet, især i første trimester hvor niveauet af graviditetshormonerne østrogen og progesteron stiger kraftigt.

Aknen er en midlertidig tilstand, som vil forsvinde igen efter fødslen. Så du skal ikke være bekymret over om din teenagehud er kommet igen.

Hvis det bliver meget udbredt eller du føler dig genereret af det, kan du snakke med din læge som højest sandsynligt vil kunne anbefale dig nogle cremer som kan mildne eller helt fjerne tilstanden.

Du skal dog være opmærksom på, at det som din læge anbefaler ikke indeholder stoffer som kan skade dit barn, det vil sige indeholder f.eks en syntetisk version af vitamin A som i større mængder kan være skadeligt for dit barn.
Cremer og lotion kan nemlig indeholde disinficerende stoffer som benzoylperoxider, og har den virkning at de virker exfolierende og bakterie-dræbende når de smøres på huden.

Du bør stoppe med at bruge disse cremer efter fødslen og mens du ammer, hvor barnet har direkte kontakt med din hud og kan risikere at optage stofferne gennem kontakten via munden.