Min graviditet – Uge 12

Dit barn
Dit barn vejer nu omkring 14 g og er sådan cirka 6 cm lang…

Det lille hjerte banker lystigt med 110 til 160 slag i minuttet, og det er faktisk muligt at se brystkassen bevæge sig i takt med at vejrtrækningen bliver stærkere.

Du vil nu også så småt begynde at kunne mærke lidt aktivitet fra den lille, i denne alder vil de små begynde at trille og padle rundt inde i din mave. Nu skal omgivelserne til, at opdages – og dette gøres selvfølgelig ved at plaske lidt rundt og føle sig frem.

Din mave vil også være ved at være mere synlig og stikker lidt mere frem.

Din krop
Tillykke – du har nu afsluttet dit første trimester af din graviditet!

Når du har nået dette stadie, er sandsynligheden for at abortere væsentlig mindre – man kan selvfølgelig aldrig vide sig 100% sikker, men du er nu kommet over de første kritiske måneder.

Du kan mere eller mindre vinke farvel til morgenkvalmen, og hvad der ellers har været af ubekvemme graviditets-symptomer.
Det forhøjede hormon-niveau som din krop har oplevet i starten af graviditeten, er nu ved at udjævne sig, og med dette følger at kvalmen og ubehag også fortager sig.
Så der er absolut lys for enden af tunnelen.

En anden dejlig positiv ting er at du begynder at få din energi tilbage, og ikke føler dig så træt mere. Du kan nu begynde at nyde din graviditet uden at skulle tænke over hvor træt du er, og måske bare føler at du sover det meste af tiden og dårligt nok orker noget som helst.
Men husk stadig at få slappet af og sovet godt – det er så vigtigt for dig.

Andre artikler

Check også
Close
Back to top button