Bange for mørket

Dette er realiteten for mange små børn, der ikke kan lide at lyset slukkes ved sengetid og de skal ligge alene i mørket. Når lyset slukkes, mor og far ikke er ved siden af, så får fantasien frit løb og alverdens uhyggelige væsener kommer pludselig til live i det mørke rum.

Natten, repræsenterer for mange børn en splittelse fra den tryghed som de er omgivet af hele dagen, men om natten bliver de efterladt alene i et mørkt rum uden far og mor indenfor rækkevidde.

Mange nyfødte sover i forældrenes soveværelse i de første måneder af deres liv, og det kan derfor være lidt af en brat omvæltning pludselig at blive efterladt alene på et mørkt værelse uden mors trygge nærvær.

For mange børn kommer denne angst derfor også først rigtig til udtryk, når de nærmer sig 2-års alderen. Der findes dog forskellige enkle midler, som forældre kan benytte sig af for at hjælpe de små i overgangen til at sove selvstændigt.

Natlampe
Forældrene kan lade et lille, blødt natlys være tændt i barnets værelse, natlamper til børn findes i mange butikker og findes i forskellige former og figurer.

Når barnet er klar til at sove uden natlys, skal de nok selv sige til.

Brug tid sammen med barnet når det er sengetid, put barnet og hyg jer med en godnat-historie, gerne en hyggelig historie som barnet er glad for og som ikke sætter gang i fantasien.

Gør sengetid til en hyggetid, uden for meget stress og uro.

Back to top button