Mad til baby

Om pasta og ris til baby

Her finder du en masse nyttig information om pasta og ris til dit barns mad.

Korn, pasta og ris indeholder mange nærings-stoffer som er gode for dit barns udvikling, men helt små børn er ikke selv istand til at fordøje disse produkter så derfor er der også beskrevet hvornår du kan begynde at introducere disse for dit barn og hvordan dit barn bedst kan optage disse i maden.

Pasta

Pasta er utrolig næringsrigt, og har et højt indhold af kulhydrater som er med til at give vores krop den nødvendige energi. Pasta består af durumhvede, som har et højt protein-indhold. Durumhvede er især godt til pasta men bruges også meget som delingrediens i brød, da det giver et mere rustikt brød.

Hvornår må mit barn få pasta ?
Du kan begynde at give dit barn pasta fra omkring 8 måneders alderen, dog bør du være opmærksom på om der er hvede- eller glutenallergi i familien, og bør derfor vente til barnet er væsentlig ældre før du introducerer pasta i maden. Hvis der ikke har været nogle problemer for dit barn, med hensyn til at spise andre fødevarer som indeholder korn, hvede eller andet kornprodukt, er det bare at gå igang med at introducere pasta for dit barn.

Hvis du er usikker, bør du snakke med din læge før du begynder.

Ris

Brune ris er fyldt med gode stoffer, og meget sundere end almindelige hvide ris. Risen i dens oprindelige form er brun, og de hvide ris fåes ved at fjerne skallen og behandle risen så den får sin karakteristeiske hvide kulør.

De brune ris er væsentlig sundere end de hvide, idet alle næringsstofferne, kostfibre og vitaminerne sidder netop i skallen. Brune ris skal koge lidt længere end de hvide, men anvendes ellers på samme måde som de hvide.

Parboiled ris, er ris som er dampet hvorved den klid som findes på riset opløses og optages i selve riskornet, dette giver dem et højere indhold af næringsstoffer og er derfor sundere end hvide ris.

Hvornår må mit barn få ris ?

Du kan i princippet begynde at blande ris i dit barns mad fra 4 måneders alderen, det anbefales dog først at starte når barnet er omkring 6 måneder og samtidig begynde at servere lidt mere fyldig mad for barnet.