Nem opskrift på hjemmelavet is
Sommervarmen har endelig ramt Danmark, og det vækker for alvor lysten til en god gammeldags isvaffel. Men har du nogensinde overvejet at lave din egen is? Det er meget nemmere, end man skulle tro. Tove Færch fra Karolines Køkken giver her opskriften på, hvordan du hurtigt kan lave den perfekte, hjemmelavede flødeis – som i øvrigt let kan tilføres smag af både koldskål, basilikum eller jordbær.
Is med smag af vanille, chokolade, koldskål eller jordbær? Kun fantasien sætter grænser for, hvilke kugler is der skal i sommerens isvafler. For vi danskere elsker is om sommeren, og når temperaturerne ryger i vejret, valfarter vi til ishuse i hele landet.
Men har du nogensinde overvejet at lave din egen is? Det er slet ikke så svært, som man måske skulle tro. Med Karolines Køkkens guide til hjemmelavet flødeis, får du nemlig mulighed for selv at tilsætte lige præcis den smag, du er mest i humør til.
Karolines Køkkens opskrift på klassisk, hjemmelavet flødeis med vanilje
Fire ingredienser:
- ½ liter piskefløde pisket til skum
- 3 æggeblommer
- ¾ dl sukker
- vaniljekorn fra 1 stang vanilje
Fire simple trin:
- Pisk æggeblommer, sukker og vaniljekorn til en luftig æggesnaps
- Vend forsigtigt flødeskummet i æggesnapsen
- Hæld iscremen i en form (ca. 1 liter) og stil den tildækket i en fryser. (Alternativt: Frys iscremen i en ismaskine)
- Rør i isen 4-5 gange under indfrysningen
Du kan se alle Karolines Køkkens opskrifter på hjemmelavet is lige her: https://www.arla.dk/opskrifter/temaer/hjemmelavet-is/.