8 grunde til at det er dejligt at være gravid

Du er gravid, maven vokser og den fornemmelse i kroppen af at du bærer et liv derinde i maven – det er bare den bedste følelse. De 9 måneder som graviditeten varer er da også noget af en rutsjebanetur og ikke mindst en fantastisk tur på rejsen til at blive mor.

Nogle af de oplevelser og enestående øjeblikke som du vil opleve under din graviditet er blandt andet:

1. Den første scanning
Fra det øjeblik du ser den magiske streg på en graviditets-test, til du skal til din første scanning føles tiden utrolig lang. Det kan bare ikke gå hurtigt nok, med at få bekræftet din graviditet og vide at derinde ligger din lille guldklump.

2. De første bevægelser
Dit barns første små bevægelser, hvor du nu så småt kan begynde at føle, at der er liv derinde.

3. Elske din mave
Hold af din mave som bliver større og større, og mærk det liv som vokser derinde.

4. Nyt tøj
En god anledning til, at gå ud og købe nyt tøj til den voksende mave, samt en masse tøj til den lille nye i familien.

5. Spise det du har lyst til
Dine spisevaner ændrer sig når du bliver gravid, og du føler et større sukkerbehov – og så længe du spiser forholdsvis sundt og fornuftigt, er det helt iorden. Din krop har brug for de ekstra kalorier, da den nu skal forsørge to personer.

6. Gå hjemme og få penge for det
Du har mulighed for, at gå derhjemme og pusle om dit lille barn uden at skulle tænke på arbejde.

7. Ekstra opmærksomhed
Den voksende mave skaber mere opmærksomhed fra alle sider, og alle vil kommentere eller røre ved din mave. Det kan dog ind i mellem være anstrengende, at der er så meget fokus på din mave. Nyd dog den ekstra opmærksomhed fra din partner, familie, venner og kolleger, de vil dig det kun godt.

8. Den nyfødte
Den længe ventede begivenhed, hvor dit lille barn ser dagens lys for første gang. Dette øjeblik er helt specielt for enhver mor, uanset om det er første gang, anden eller fjerde gang.

Andre artikler

Check også
Close
Back to top button