Indkøbsguide

Babytøj med uld holder dit barn varmt

Uld er et af naturens egne fantastiske materialer, hvilket mange af os sætter stor pris på når efteråret og vinteren sætter ind med kulde og blæst, så er det dejligt at kunne tage en varm, ulden trøje eller sokker på.

Udover at kunne holde os varme når det er koldt udenfor, har ulden en dejlig kølende effekt om sommeren – så ulden fungerer egentlig som en lille termostat.

Ulden har også den gode funktion at den trækker fugten væk fra kroppen, idet den absorberer den fugt som vi afgiver fra kroppen.

Disse egenskaber er rigtig gode i forbindelse med tøj til børn, hvor helt små børn har svært ved at regulere deres kropstemperatur og større børn det ene øjeblik er fuldt aktive med leg og det næste øjeblik sidder de stille og roligt. Her hjælper ulden med til at justere temperaturen så at børnene ikke kommer til at fryse og samtidig ledes fugt væk fra huden så at kroppen ikke føles kold og fugtig.

Mange børn har en umiddelbar modvilje mod at have uldtøj på fordi de føler at det kradser og stikker, i modsætning til det bløde og behagelige bomuldstøj. Uldtøj er idag lige så blødt som bomuldstøj og ulden bruges faktisk i mange bodyer til babyer.

Et af de firmaer som producerer baby- og børnetøj med uld i, er firmaet Joha som har designet og produceret tøj til børn i alderen 0 – 16 år i de sidste 40 år, så man kan vist godt sige at de ved hvad de laver.

Her produceres både tøj i 100% uld samt i en kombination af uld og bomuld, som giver optimal  temperatur-regulering for dit barn.

Redaktionen på Elefantino har modtaget en smart babybody med stjerner og striber fra Joha’s seneste uld/bomulds kollektion og den var bare så blød at mærke på at det faktisk ikke føles som om at der er uld i stoffet. Men det er der, og ved nærmere efterføling kan det godt mærkes at indersiden er lækker glat og blød takket være bomulden og på ydersiden føles stoffet mere tykt og lunt som følge af ulden.

Uldens naturlige kvaliteter levede da også helt op til forventningerne, og giver da helt sikkert tryghed for at børnene nok skal kunne holde varmen når det er koldt – og forhåbentlig undgå en stor andel af de sædvanlige forkølelser efter at ungerne har rendt rundt udenfor og blevet svedige, eller når de nu igen har smidt dynen af sig om natten.

Så baby- og børnetøj med uld kan varmt anbefales, hvis du gerne vil være sikker på at dit barn ikke kommer til at fryse eller have det for varmt i løbet af dagen eller for den sags skyld også om natten.

Børnetøj fra Joha kan købes hos Unik Kids, webshop til småbørnsfamilier med specielt fokus på for tidligt fødte børn.