Indkøbsguide

Fem gode råd til køb af børnesko

En naturlig pasform, bevægelighed og støtte skal være i fokus, når du skal købe sko til dit barn. Gode børnesko er afgørende for føddernes sundhed og barnets motoriske udvikling. Hvis skoene er for små, eller passer dårligt, vil fodens bløde knogler forme sig efter skoen med gener til følge. Det kan være svært og tidskrævende at finde den rette sko. Bundgaards direktør Ulrik Schultz giver her fem gode råd til, hvad du bør være opmærksom på, når du køber sko til dit barn.

1. Køb sko der støtter barnets fødder

Børnesko skal støtte foden og sidde ordentligt fast. Derfor skal hælkappen helst være så fast, at den er med til at styre foden og holde den på plads. Hvis skoen ikke sidder ordentligt fast på foden, skal barnet anstrenge sig al for meget for at få skoen med sig, når barnet går. Vær derfor opmærksom på om skoen har den rette støtte. Skoen må gerne kunne fastgøres med snørebånd, velcrobånd eller brede remme, der ikke strammer om barnets fødder.

2. Sko skal have en naturlig pasform

Alle sko skal have en naturlig pasform, så tæerne ikke klemmes sammen, men kan spredes i skoen. Den forreste del af skoen skal derfor helst være lidt forhøjet, så barnet har mulighed for at bevæge sine tæer. Skoens inderside skal have samme form som omridset af barnets fod. Det er derfor en god idé at holde barnets fod op mod skoen, eller teste skoformen ved at sætte skoen ved siden af barnets fod og sammenligne foden med skoens form.

Bundgaard_13. Vælg materiale der lader huden ånde

Når du køber sko til dit barn, er det vigtigt, at skoene er fremstillet i et materiale, der lader huden ånde som eksempelvis læder eller TEX-membran. Børnefødder producerer en del sved i løbet af dagen, så husk også at sko og støvler bør luftes godt.

4. Vær opmærksom på hæl og sål

I forhold til sålen skal den være blød og fleksibel, så den følger fodens bevægelser. Du kan vælge en sko med en grovmønstret sål, hvis du vil øge stabiliteten og skridsikkerheden, når barnet løber rundt. Højden på hælen må ikke være over 10 mm, da forfoden vil overbelastes ved en højere hælhøjde.

5. Husk skopleje

Pas godt på dine børns sko, for de bliver brugt hver eneste dag i al slags vejr. Imprægnér alle nye sko, inden de tages i brug, så du undgår, at snavs, fedt og vand trænger ind i læderet. Det optimale er at imprægnere skoene tre gange, inden de overhovedet tages i brug. Derefter er det en god idé at imprægnere ugentligt, afhængigt af vejret.

Om Bundgaard

Gennem mere end 100 år har Bundgaard sko produceret børnesko, der sikrer fødderne en optimal støtte og en naturlig pasform. Bundgaard sko er lavet af slidstærkt materiale, der gør skoene ekstra modstandsdygtige over for al slags vejr. Målet er at designe holdbare kvalitetssko til en overkommelig pris.

Ulrik Schultz BundgaardOm gæsteblogger Ulrik Schultz
Ulrik Schultz er direktør for Bundgaard sko, som er et klassisk, dansk skomærke etableret i 1904. Han er uddannet cand.merc. og har igennem årene været med til at markedsføre en række forskellige internationale skomærker i Norden.
Privat bor Ulrik sammen med sin kæreste Pia og Freya på 7 år. I min dagligdag har jeg fornøjelsen af at være involveret i alt fra design af selve skoen til den ender på børnenes fødder. Når vi designer børnesko, lægger vi vægt på, at skoen passer naturligt til barnets fod, at skoene er af høj kvalitet, og at de er konstrueret til at klare en aktiv hverdag.Vi producerer vores sko i Portugal, da vi mener, at de bedst efterlever disse parametre.