Indkøbsguide

IKEA tilbagekalder hagesmæk

IKEA har udsendt en meddelelse om at de tilbagetrækker en af deres hagesmække til børn, grundet risiko for kvælningsfare

Du kan her nedenfor læse hele meddelelsen fra IKEA og hvad du kan gøre hvis du har købt en af de pågældende hagesmække.

“IKEA beder alle kunder, der har købt MATVRÅ hagesmæk, blå/rød, 2 stk., om at stoppe brugen af hagesmækken på grund af risiko for at blive kvalt, og henvende sig til IKEA for at få pengene retur.

IKEA tager produktsikkerhed meget alvorligt. Alle vores produkter er testet og overholder gældende standarder og lovgivning. På trods af det, har vi modtaget to rapporter om, at knappen på MATVRÅ hagesmækken, blå/rød, kan falde af, og at der er risiko for at børn kommer til at sluge den, hvilket i værste fald kan medføre, at man kan blive kvalt.

IKEA beder derfor alle kunder om at stoppe brugen af produktet og levere produktet tilbage til IKEA, hvor de vil få pengene tilbage. Kvittering er ikke nødvendig for at få pengene tilbage.

“Vi er blevet opmærksomme på, at der er risiko for, at knappen kan falde af, hvis barnet trækker i den,” siger Emelie Knoester, Business Area Manager hos IKEA of Sweden.

Hun fortsætter:“Kundernes sikkerhed har altid førsteprioritet i IKEA, og derfor har vi valgt at tilbagekalde MATVRÅ hagesmæk, blå/rød, 2 stk., som en forebyggende foranstaltning. De andre hagesmække af samme navn, MATVRÅ, mønster med frugt/grøntsager, grøn/gul, er sikre, fordi de er fremstillet af et andet materiale og har et andet design.”

MATVRÅ hagesmæk blå/rød 2. stk. er solgt på alle IKEA markeder siden august 2019 og blev salgsstoppet den 13. september 2019.

Vi beklager meget den ulejlighed, det medfører, men sikkerhed har altid førsteprioritet i IKEA.

Få flere oplysninger på IKEA.dk.

Sådan returneres produktet
MATVRÅ hagesmæk blå/rød 2 stk.kan returneres til alle IKEAs varehuse, hvor kunderne vil få pengene tilbage. Kvittering er ikke nødvendig for at få pengene tilbage.”