Indkøbsguide

Kreative brætspil fra Lego

Lego er en klassiker blandt dansk legetøj og mon ikke de fleste voksne som børn på et eller andet tidspunkt har siddet med Lego-klodser spredt ud over hele gulvet og bare været fuldstændigt optaget af at bygge et hus, en borg eller hvad fantasien nu havde lyst til.

Nu har Lego så haft gang i tegnebrættet og det er der kommet 10 brætspil ud af.
Spillene er alle baseret på Lego’s kendte teknik med at sætte klodser sammen og det med at bygge, i de nye spil går det nu ud på at bygge sig i gennem spillet, hvilket er en sjov og udviklende måde for børnene at lege samtidig med at det sætter godt gang i fantasien og kreativiteten.

I spillene kan børnene kæmpe mod robotter, pirater, monstre og drager, eller hvad med at løse gåder i det gamle Ægypten og bekæmpe Mumiekongen, køre racerløb og se hvem der kommer først på en bane som de selv bygger, eller byg en rumstation og se hvem der først kan få samlet en fuldt bemandet rumstation.

Redaktionen på Elefantino har haft mulighed for at teste et af de nye spil, nemlig spillet Minotaurus med helte, templer og farlige Minotaurer.
Spillet går kort fortalt ud på at spillerne skal kæmpe for at få deres helte først frem til det tempel som er placeret midt på brættet.
Undervejs skal heltene undgå den farlige Minotaurus og kan sætte forhindringer op for modspillerne ved at flytte rundt på væggene i labyrinten så at de må gå omveje og det tager jo længere tid. Den spiller, hvis helte først når helskindet frem til templet, har vundet.

Minotaurus i aktionAldersgrænsen for spillet siger godt nok fra 7 år og opefter, men det voldte nu ingen problemer for børnene, dog kunne det ind imellem knibe lidt med holde styr på antallet af knopper der er blevet flyttet, når man ikke helt har lært tallene.

Spillets regler blev da også ændret lidt undervejs som børn nu har for vane, men det er lige netop også hvad spillet lægger op til. Der findes et sæt grundregler som man kan vælge at følge eller lave sine egne regler ud fra, hvilket gør at der findes en masse afveksling i spillet.

Den samlede vurdering af Minotaurus-spillet er, at Lego har udviklet et rigtig godt spil med grundlag for kreativ og udfordrende underholdning for både børn og voksne, uden at spillet risikerer at blive ensformigt eller børnene bliver trætte af det.

Spillet kan ændres fra gang til gang og er med til at udvikle børnenes kreativitet og fantasi, så her er mange timers underholdning til de kommende efterårs- og vinterdage.

Du kan købe Minotaurus-spillet ved at klikke HER – se også alle de andre nye Lego-spil her: Robo Champ, Magikus, Monster 4, Lava Dragon, Race 3000, Pirate Code, Lunar Command, Ramses Pyramid og Creationary