Hjemmelavede sommerispinde med lakrids
Sol, sommer, is og isdesserter hører helt klart sammen. Her er nogle gode tips og opskrifter på, hvordan du hurtigt og nemt laver dine egne marcipan-ispinde med lakrids. Og hvordan du nemmest får succes på dessertbordet med cremet marcipan-flødeis, som både familie og gæster vil elske.
Lakridsispind med chokoladeovertræk
12 stk.
6 æggeblommer
100 g sukker
1 pose Odense Marcipanmasse med lakrids
5 dl piskefløde
Mørk eller lys chokoladeovertræk
Lakridsgranulat
Pisk æggeblommer, sukker og marcipan-ismassen til en cremet luftig masse. Pisk fløden til luftig flødeskum og vend den i ismassen. Fordel iscremen i formene, sæt dem i fryseren og stik en bind i hver når de er halvfrosne.
Tag isen ud af formene og sæt dem tilbage i fryseren, så de er godt frosne.
Smelt chokoladen over vandbad, den må ikke være for varm, men skal være tyndt flydende. Sæt ispindene i et stykke flamingo eller rist og hæld chokolade over så den løber ned over isen. Drys straks med lakrids og sæt dem i fryseren indtil servering.
Hjemmelavet is med marcipan
1 liter
En færdigblandet marcipanmassen er perfekt til hjemmelavet is og den nemmeste vej til succes på dessertbordet. Den færdige isblanding fra Odense Marcipan er en grov-reven mandelmasse med en sød smag af mandel, pakket i sprøjtepose og klar til brug.
Så nemt er det at lave hjemmelavet is:
Pisk æggeblommer og sukker. Tilsæt marcipanmassen. Vend med flødeskum og frys.
Til 1 liter is skal der bruges:
6 past. æggeblommer
100 g sukker
En halv liter piskefløde
1 pose Odense Marcipanmasse til hjemmelavet is
Opskrifterne stammer fra www.odense-marcipan.dk