Amning

Dit ammende barn

Alle kvinder kan amme deres barn og lade barnet få den gode næring fra brystmælken. Det er dog vigtigt hurtigt at få indarbejdet en fast rutine og tidsplan for hvornår dit barn skal ammes, det gør det nemmere for dig som nybagt mor at tage hensyn i den daglige rytme samt barnet vænner sig hurtigt til de nye faste spisetider.

Lige i den allerførste tid, er det dog svært at få lagt amningen i en fast rytme, da barnet selv vil give udtryk for sin sult og dette sker med korte mellemrum. Efterhånden bliver dette dog lettere og du kan med fordel lave faste tidspunkter i løbet af dagen, der udelukkende afsættes til amning af dit barn – vi andre har jo også faste tidspunkter på dagen for hvornår vi spiser morgenmad, frokost osv.

Det at lade dit barn amme har også den gode effekt, at det stimulerer produktionen af brystmælk – så jo mere dit barn ammer, jo mere mælk producerer du til dit barn.

Udover at producere mere mælk til dit barn indeholder mælken også en række gode næringsstoffer, som der også bliver produceres mere af jo mere barnet ammer. Dette er vigtige næringsstoffer som det lille barn har brug for, det drejer sig blandt andet om næringsstoffer som er nødvendige for dit barns vækst og udvikling samt antistoffer som beskytter dit barn mod f.eks allergi.

Det er en god ide at komme tidligt igang med at amme dit barn, faktisk fra barnets første time af livet, for at den lille kan drage nytte af disse næringsstoffer så tidligt som muligt i livet og allerede få opbygget et immunforsvar.