Barnets første år

Baby – 6 måneder

Dit barn begynder nu rigtig at pludre og snakke, det er konsonant-lyde som ka, ga og ba. Derudover er der enkelte bogstaver som træder mere frem som f.eks f, v, n og s, og begynder at bliver karakteristiske i den lilles ordforråd.

Snak med dit barn og find ud af hvad den lille mener med sine lyde, lad det være en leg at lære at forbinde lyde med ting. Tag det stille og roligt, lad barnet få den tid der er brug for, lad være med at blive overivrig og overdynge dit barn med ord og lyde, du risikerer blot det stik modsatte nemlig at barnet stopper med at kommunikere på den måde.

Fremskridt

Nysgerrighed overfor lyde og støj, prøver at finde ud af hvor de kommer fra og hvorfor de siger sådan.

Begynder at kunne tyde tonefaldet hos den som snakker, hvis barnet bliver rost vil det hurtigt registrere det glade tonefald og samtidig også den negative klang hvis mor eller far siger stop eller nej.

Giver klart udtryk for sin egen selvstændig holdning til ting; hvad kan jeg lide og hvad kan jeg ikke lide.

Pludrer med sig selv, og ikke mindst med alle dem der kommer indenfor rækkevidde. Nu gentages ord og lyde som bliver brugt i dagligdagen, uden at de egentlig kender sammenhængen, men det er blot spændende med nye lyde som er sjove at sige.

Genkender familiens medlemmer på deres ansigt, og lyden af deres stemmer.

Kan hurtigt høre om det er voksne eller andre børn som snakker, og kan nu overskue størstedelen af de nærmeste omgivelser.

Dit barn måler og vejer omkring:

Længde
Vægt
Dreng 59,5 – 72 cm
5,5 – 10,5 kg
Pige 57,0 – 71,0 cm
4,8 – 10,0 kg

De angivne vægt- og længdemål er vejledende og skal ikke bruges som præcise mål for dit barns udvikling. De er mere et udtryk for de gennemsnitlige normalmål for et barns udvikling.