Sjove ting for børn

Så er det Halloweentid

D. 31. oktober er en dato som de fleste amerikanere kender og ser frem til med spænding og glæde. En dato som især mange amerikanske børn glæder sig til, for så er det tid til sjov og ballade i forbindelse med Allehelgensaften. Tilbage i tiden brugte man Allehelgen til en anledning hvor man kunne mindes og fejre de døde.

Allehelgen, eller på engelsk Halloween finder altid sted d. 31. oktober, hvorimod i Danmark falder Allehelgen den første søndag i november. I USA er det en tradition at børnene klæder sig ud, lidt i stil med den danske fastlavn. Herefter går børnene rundt i nabolaget og beder om slik – også kaldet “trick or treat”.

Derudover er det også en tradition at skære de store græskar ude i sjove ansigter, hvor der indeni kan stå et levende lys. En tradition som også er ved at blive udbredt i Danmark, hvor de lyser godt op når mørket falder på. Samtidig er det en sjov aktivitet som hele familien kan være med til når ansigterne skal tegnes og ikke mindst skæres ud.

Når du skal skære et ansigt ud af et græskar, skal du brug een stor, lang og ikke mindst skarp kniv, en stor ske og en skål til indmaden i græskarret.

Brug en tyk tusch til at tegne et sjovt eller skræmmende ansigt på græskarret.

Skær toppen af græskarret, og fjern alle kerne og det indre græskarkød. Kødet kan du gemme og eventuelt bruge i en suppe eller til muffins med græskar, hvis du gider kan du rense kernerne og riste dem, så kan de bruges i bagværk eller til at spise som de er.

Brug den skarpe kniv til at skære ansigtet ud, skrællen er noget hård at skære igennem så pas på fingrene.

Skaere graeskar

Graeskar med lys i