Det nyfødte barn

Børn er glæde og kærlighed for deres forældre, at bringe et barn til verden er nok noget af det største som findes i denne verden. Med fødslen af et barn følger også en række opgaver og forpligtigelser, og ikke mindst at tilsidesætte egne behov for at sørge for dette lille forsvarsløse barn.

Det lille barns eneste måde at kommunikere sine behov ud på er ved lyde og tegn med kroppen, det kræver at i som forældre lærer at kende barnets signaler og sprog, for dermed at kunne tolke barnets behov.

Det kan være svært for førstegangsforældre at tyde disse små signaler fra det lille barn. Dette er helt normalt idet de nybagte forældre først skal til at lære at tolke deres barns signaler, og det kan være svært lige at finde ud af hvilke tegn som betyder sult, omsorg og så videre.

I den første tid vil mange nybagte forældre bekymre sig om resterne fra navlestrengen, og hvad der sker med navlestrengs-stumpen.
Det vigtigste er at holde stumpen ren og tør, selve stumpen vil falde af efter 2 til 3 uger, hvor det bedste du kan gøre er at sørge for at området omkring navlen ikke bliver irriteret samt får fred og ro til at hele.

Dit barn har i den første tid ikke de store behov til påklædning, vælg derfor praktiske body og sparkedragter i uld eller bomuld som kan holde dit barn varmt. Tøjet skal være nemt at tage af og på, så det er nemt at komme til at skifte ble, eller når der skal skiftes tøj og ikke generer den lille at have på.
Når vejret er godt vil det være en god ide at gå en tur med barnevognen eller stille barnevognen udenfor på et fredelig sted når den lille skal sove, sørg for at barnet har tilstrækkeligt med varmt tøj på. Barnet er på nuværende tidspunkt ikke selv istand til at regulere sin kropstemperatur, det er derfor vigtigt at forældrene sørger for at holde øje med om barnet har nok eller for meget tøj på.

Bleer er uundværlige i denne fase af dit barns liv, vær derfor opmærksom når du vælger bleer til dit barn. Du bør holde øje med om dit barn udvikler rød og irriteret hud som er tegn på eksem som følge af den pågældende ble. Selv de mest bløde og bedste bleer kan give dit barn en allergisk reaktion, så find frem til det mærke som passer dig og dit barn bedst.

Pleje af dit nyfødte barns hud er også vigtig, dit barns hud er meget følsom og du bør derfor være ekstra opmærksom med hensyn til at vælge de rigtige produkter. Vælg sæber og cremer som er specielt beregnet til nyfødte børns sarte hud, disse er specielt designet til dette formål og er ikke så kraftige eller parfumered som almindelige cremer.

For førstegangsforældre vil det være en god ide at købe en af de mange håndbøger som findes om pasning og pleje af det nyfødte barn, deres behov, udvikling og meget mere som er værd at vide som forældre.

Andre artikler

Check også
Close
Back to top button