Baby

Hjælp din baby til at sove bedre

Søvn er ofte en mangelvare for nybagte forældre, der findes dog forældre som har fået en baby som sover af sig selv det meste af natten lige fra starten. For de babyer som ikke lige har så nemt ved at sove, findes der nogle enkelte tips som de nybagte forældre kan få glæde for at hjælpe barnet med at sove bedre.

– Læg barnet til at sove på en fuld mave.
En af de hyppigste årsager til at babyer vågner er, at de er sultne. Så hvis du vælger at lægge dit barn til at sove lige efter spisetid, vil du opleve at barnet sover i længere periode inden sulten igen forstyrrer søvnen. Vær opmærksom på, at børn som får modermælkserstatning ikke har brug for at spise så ofte som børn der ammes.

– Sørg for rolige omgivelser i børneværelset.
Sørg for at børneværelset eller det rum hvor barnet sover, er roligt og behageligt. Rummet må gerne være lunt men det må ikke være for varmt. Sørg for at der er lys som kan dæmpes eller lamper som sørger for dæmpet og rolig belysning. Der behøver ikke være totali stilhed i og omkring børneværelset, faktisk kan det være en god med lidt baggrundsstøj. Dette minder barnet om tiden inde i maven hvor de har lyttet til din hjertelyd og indre organers rumsteren, desuden trænger der også lyde ind fra verden udenfor maven så der er ikke fuldstændigt lydisoleret derinde. Det kan også være en god ide at have et stykke tøj liggende hos barnet, hvis du ikke vælger at sove sammen med barnet. Barnet finder tryghed i dine lugte, hvorimod andre af barnets sanser er endnu ikke fuldt udviklet.

– Overvej svøbning.

En meget velundersøgt metode som kan hjælpe dit barn med at sove bedre er at svøbe det. Det går ud på at du pakker dit barn blødt ind i et tæppe. Dette minder barnet om den puppe-følelse som var inde i maven og giver en følelse af tryghed. Vær dog opmærksom, det er ikke alle børn som kan lide det med lidt plads, og i stedet få barnet til at blive uroligt.

Efterhånden som dit barn vokser, vil det med tiden udvikle sin egen soverytme og helt af sig selv sove bedre, men indtil i når det punkt så kan ovenstående råd måske hjælpe dig til at få lidt mere søvn.