Sundhed

Luft i maven

De fleste nyfødte børn oplever tilfælde af luft i maven, dette kan blandt andet skyldes flere forskellige ting. Hos den nyfødte forekommer luft i maven som oftest indenfor de første 2 måneder.
Den luft som dannes i fordøjelses-systemet hos barnet, giver ubehag og anledning til gråd og utilfredshed fra dit barn. Så længe at barnet har luft i maven, vil det ikke spise mad og føler ikke nogen form for sult.

Årsagen til denne luft i maven kan blandt andet skyldes nedbrydningen af maden eller fordi barnet har slugt luft i forbindelse med amningen.

Du skal desuden være opmærksom på, hvis dit barn får mælk i sutteflaske at sørge for at selve sutten har den rette størrelse til barnets mund ellers vil dit barn sluge luft samtidig med mælken, hvilket vil resultere i luft i maven.
Luft i maven kan også opstå ved indtagelse af visse grøntsager og fødevarer, som f.eks. ærter, bønner og broccoli.

Hvis du producerer meget brystmælk mens du ammer, vil dette kunne medføre at dit barn vil føle en smule uro i maven – dette betegnes ofte som hyper lactation syndrom.
Derudover har dit barns aktivitetsniveau også betydning for luft i maven, hvis dit barn er super aktivt om dagen kan dette medføre en større chance for at der udvikles luft i maven i løbet af natten.